In dit artikel

Wienerberger Aandelen: Investeren in Bouwmaterialen

Wienerberger Aandelen: Investeren in Bouwmaterialen (2023)

In dit artikel

Investeren in de bouwsector kan complex lijken, met talloze bedrijven om uit te kiezen en volatiele markttrends. Ik ken dit probleem maar al te goed, en heb me enorm verdiept in de sector om rendabele investeringen te vinden.

Wienerberger, een Oostenrijkse gigant in de bouwmaterialensector die trots is op hun 2020 sociaal jaarverslag, bleek een sterke kandidaat te zijn. Kom mee op ontdekkingstocht, terwijl we ontrafelen waarom Wienerberger aandelen een waardevolle toevoeging zou kunnen zijn aan uw beleggingsportefeuille.

Key Takeaway:

Het beste beleggingsplatform van 2023 is DEGIRO, omdat het lage kosten, een uitgebreid aanbod van financiële instrumenten en een gebruiksvriendelijke interface combineert, waardoor zowel beginnende als ervaren beleggers efficiënt kunnen handelen.

Samenvatting

 • Wienerberger is een toonaangevende producent van bouwmaterialen en infrastructuuroplossingen in Europa.
 • Het bedrijf heeft een sterke groeistrategie met focus op innovatie en duurzaamheid.
 • Wienerberger heeft indrukwekkende financiële resultaten behaald, met een omzetstijging van 25% in 2022.
 • Het bedrijf breidt voortdurend zijn productiecapaciteit uit om aan de groeiende vraag naar bouwmaterialen te voldoen.

Wienerberger: Een Profiel

Wienerberger is een toonaangevende producent van bouwmaterialen met een sterke geschiedenis en kenmerkende sterke en zwakke punten.

Voorgeschiedenis

Wienerberger, een Oostenrijks bedrijf, is opgericht om aan de groeiende vraag naar bouwmaterialen te voldoen. Met meer dan 17 duizend medewerkers in 2019, heeft het bedrijf altijd gestreefd naar uitmuntendheid in de productie van bouwmaterialen en infrastructuuroplossingen.

Het doel is niet alleen een toonaangevende fabrikant te zijn, maar ook de favoriete werkgever in de sector. Wienerberger heeft een aandelenprogramma opgezet als onderdeel van haar groeistrategie en heeft indrukwekkende resultaten behaald, met in 2022 een stijging van de omzet met 25%.

Als een van Europa’s grootste producenten van bouwmaterialen, blijft Wienerberger innoveren en vooruitgang boeken.

Sterke & Zwakke punten

Wienerberger behoort tot de grootste producenten van bouwmaterialen in Europa en heeft een sterke marktpositie. Echter, er zijn zowel sterke als zwakke punten die met deze onderneming samenhangen.

Sterke puntenZwakke punten
Wienerberger is een van de grootste producenten van bouwmaterialen in Europa, wat zorgt voor een sterke marktpositie.Als producent van bouwmaterialen is Wienerberger sterk afhankelijk van de bouwsector. Een neergang in deze sector kan dus nadelige gevolgen hebben voor Wienerberger.
In 2022 was de omzet van Wienerberger 25% hoger. Dit wijst op een goede financiële gezondheid en groeipotentieel.Wienerberger is actief in een sector die gevoelig is voor economische schommelingen. Een economische crisis kan dus een grote impact hebben op de resultaten.
Het bedrijf streeft ernaar om de meest prestigieuze fabrikant van bouwmaterialen en infrastructuuroplossingen te zijn. Dit toont ambities en motivatie voor groei.Wienerberger heeft een groot aantal medewerkers, meer dan 17 duizend in 2019. Dit kan zorgen voor uitdagingen op het gebied van beheer en coördinatie.

Waar Kan Je Wienerberger Aandelen Kopen

Je kunt Wienerberger aandelen kopen bij verschillende brokers die investeren in de bouwsector.

Brokers waar je in kunt investeren

Er zijn verschillende brokers waar je kunt investeren in Wienerberger aandelen. Hier is een lijst van enkele populaire opties:

 1. ABN AMRO: Deze Nederlandse bank biedt online beleggingsdiensten aan waarmee je gemakkelijk kunt investeren in Wienerberger aandelen.
 2. ING: Als een van de grootste banken van Nederland heeft ING ook een platform waarop je kunt handelen in aandelen, inclusief die van Wienerberger.
 3. DeGiro: Dit is een populaire online broker met lage tarieven en een gebruiksvriendelijk platform. Je kunt eenvoudig Wienerberger aandelen kopen en verkopen via DeGiro.
 4. E*TRADE: Deze internationale broker biedt beleggingsdiensten aan voor zowel beginnende als ervaren beleggers. Je hebt toegang tot een breed scala aan aandelen, waaronder die van Wienerberger.
 5. BinckBank: Als onderdeel van Saxo Bank biedt BinckBank een uitgebreid handelsplatform waarop je Wienerberger aandelen kunt verhandelen.

Actuele koers

De actuele koers van Wienerberger aandelen is momenteel een belangrijk punt voor beleggers. De beurskoers is in de afgelopen periode gestegen en heeft recordhoogtes bereikt. Dit heeft geleid tot aantrekkelijke rendementen voor investeerders.

Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de actuele koers en beursadviezen voordat je besluit om deel te nemen en in Wienerberger aandelen te investeren.

Voordelen van Wienerberger Aandelen

– Groeistrategie: Wienerberger heeft een sterke groeistrategie met focus op innovatie en duurzaamheid, wat bijdraagt aan het potentieel voor rendement op de lange termijn.

– Kapitaalinjectie: Het bedrijf heeft onlangs een kapitaalinjectie gekregen wat zal helpen bij het stimuleren van groei en investeringen in nieuwe projecten.

– Financiële gegevens: Wienerberger heeft indrukwekkende financiële cijfers laten zien met een stijgende omzet en goede winstgevendheid, wat aantrekkelijk is voor beleggers.

– Uitbreiding van productiecapaciteit: Wienerberger blijft haar productiecapaciteit uitbreiden om aan de groeiende vraag naar bouwmaterialen te voldoen, wat de mogelijkheid bied

Groeistrategie

Wienerberger heeft een ambitieuze groeistrategie om haar positie als Europese marktleider in bouwmaterialen te versterken. Het bedrijf richt zich op verschillende aspecten om deze groei te realiseren.

Ze investeren in nieuwe technologieën en duurzame oplossingen om de productiecapaciteit uit te breiden en tegemoet te komen aan de groeiende vraag in de bouwsector. Wienerberger heeft ook plannen om haar aanwezigheid op de Nederlandse markt te vergroten door middel van PV-productie.

Deze strategische keuzes zullen naar verwachting bijdragen aan het verder vergroten van de omzet en het succes van Wienerberger.

Kapitaalinjectie

Wienerberger heeft onlangs een kapitaalinjectie ontvangen om hun groeistrategie te ondersteunen. Deze investering zal hen helpen om hun productiecapaciteit uit te breiden en hun nieuwe PV-assemblagelijn te realiseren.

Met deze financiële impuls kan Wienerberger zijn positie versterken als een van Europa’s grootste producenten van bouwmaterialen en infrastructuuroplossingen. Dit is goed nieuws voor beleggers die geïnteresseerd zijn in de bouwindustrie en willen profiteren van de groeiende vraag naar bouwmaterialen.

Financiële gegevens

Wienerberger heeft indrukwekkende financiële resultaten behaald. De omzet van het bedrijf groeide met maar liefst 25% in 2022. Deze sterke groei is te danken aan de strategische keuzes en investeringen van Wienerberger. Het bedrijf heeft een solide financiële positie en is goed gepositioneerd voor verdere groei in de bouwmaterialensector.Door hun succesvolle groeistrategie en kapitaalinjectie zijn de vooruitzichten voor Wienerberger aantrekkelijk voor beleggers die geïnteresseerd zijn in de bouwsector.

Uitbreiding van productiecapaciteit

Wienerberger is voortdurend bezig met het vergroten van haar productiecapaciteit. Dit stelt het bedrijf in staat om aan de groeiende vraag naar bouwmaterialen te voldoen en haar marktaandeel te vergroten.

Door te investeren in nieuwe productielijnen en technologieën, kan Wienerberger efficiënter produceren en haar klanten beter bedienen. Deze uitbreiding van de productiecapaciteit is een strategische keuze van Wienerberger om haar positie als een van Europa’s grootste producenten van bouwmaterialen te versterken.

Nieuwe PV-assemblagelijn

Wienerberger investeert in een nieuwe PV-assemblagelijn. Dit stelt het bedrijf in staat om haar productiecapaciteit in de Nederlandse PV-productie verder uit te breiden. Met deze strategische keuze speelt Wienerberger in op de groeiende vraag naar duurzame energieoplossingen, zoals zonnepanelen.

De nieuwe PV-assemblagelijn zal het bedrijf helpen om haar positie in de bouwmaterialensector te versterken en tegelijkertijd bij te dragen aan een schonere en duurzamere toekomst.

Slotwoord

Ik ben blij dat ik de gelegenheid heb gehad om je wat meer te vertellen over Wienerberger aandelen en waarom investeren in bouwmaterialen een interessante optie kan zijn. Wienerberger is een gerenommeerd bedrijf in de bouwsector en heeft een sterke positie in de markt.

Met een uitgebreid assortiment aan bouwmaterialen en een focus op duurzaamheid en innovatie, is het geen verrassing dat het bedrijf goede resultaten heeft behaald.

Als je overweegt om in Wienerberger aandelen te investeren, is het belangrijk om te onthouden dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt. Het is verstandig om je goed te informeren en eventueel advies in te winnen voordat je een beslissing neemt.

Daarnaast is het ook belangrijk om je eigen financiële situatie in overweging te nemen en alleen met geld te beleggen dat je kunt missen.

Al met al biedt Wienerberger interessante mogelijkheden voor beleggers die geïnteresseerd zijn in de bouwsector. Met goede resultaten, een sterke positie in de markt en een focus op duurzaamheid, zou het bedrijf in de toekomst nog meer groeipotentieel kunnen hebben.

Denk er dus zeker eens over na om Wienerberger aandelen toe te voegen aan je beleggingsportefeuille.

Meer over beleggen

Voor de technologie-liefhebbers onder ons, duik dieper in onze blogs over “spacex aandelen” en “aandelen virgin galactic“. Voor degenen die van lekker eten houden, hebben we interessante stukken over “thuisbezorgd aandelen” en “jumbo aandelen“. Misschien heb je zelfs een passie voor duurzaamheid? Dan zijn onze artikelen over “aandelen fastned” en “aandelen totalenergies” zeker de moeite waard.

Heb je interesse in de bouw- en infrastructuursector? Dan kun je niet om onze blogs over “aandelen eiffage” en “aandelen arcadis” heen. Voor de chemische industrie hebben we een aparte sectie die artikelen over “aandelen chemours” en “aandelen air liquide” bevat.

Als telecom je interesse heeft, dan moet je onze stukken over “nokia aandelen” zeker niet missen. En wie houdt er niet van een goede burger of een gezonde salade? Duik in onze bijdragen over “aandelen mcdonalds” en “beyond meat aandelen“.

Onze sectie over “wienerberger aandelen” en “aandelen besi” zal degenen aanspreken die gefascineerd zijn door bouwmaterialen en halfgeleiders. Ten slotte, als defensie en beveiliging je aanspreken, bekijk dan onze artikelen over “thales aandelen“.

Kortom, of je nu nieuwsgierig bent naar “aandelen ahold delhaize“, “volvo aandelen“, “petroleum aandelen” of “leydenjar aandelen“, er is hier altijd iets dat je aandacht zal trekken.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn Wienerberger Aandelen?

Wienerberger Aandelen zijn investeringen in de productie van bouwmaterialen zoals baksteen, dakbedekking, isolatiemateriaal, gevelbekleding en beton.

2. Hoe draagt Wienerberger bij aan de Nederlandse PV-productie?

Wienerberger neemt actief deel aan de Nederlandse PV-productie door het gebruik van geavanceerde technologieën in hun bouwmaterialen die helpen bij energie-efficiëntie.

3. Wat omvatten de verwachtingen voor Wienerberger Aandelen?

De verwachtingen voor Wienerberger Aandelen houden rekening met de groeiende vraag naar hoogwaardige constructiematerialen in de tegelindustrie en sanitair.

4. Zijn Wienerberger-producten alleen beperkt tot bakstenen en betonproductie?

Nee, Wienerberger biedt een breed scala aan producten waaronder dakbedekking, isolatiemateriaal, gevelbekleding, houtbewerking en sanitaire voorzieningen.

» Referenties

1. Beal, D., Goyen, M., & Phillips, P. J. (2005). Why do we invest ethically? The Journal of Investing, 14(3), 66-77.
https://research.usq.edu.au/item/9x7z6/why-do-we-invest-ethically

2. Hao, Q., Dong, D., & Wu, K. (Date unknown). Online investment forum and the market response around earnings announcement in the Chinese stock markets. International Journal of Accounting & Information Management.
https://www.emerald.com/insight/content/doi/10.1108/IJAIM-11-2018-0128/full/html

3. Chan, L. K. C., & Lakonishok, J. (2004). Value and Growth Investing: Review and Update. Financial Analysts Journal, 60(1), 71-86. Published online: 02 Jan 2019.
https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.2469/faj.v60.n1.2593

» Referenties

Conclusie beste beleggingsplatform 2023

 • Beste beleggingsplatform – DEGIRO
 • Beste platform voor aandelen en crypto – eToro
 • Beste platform voor zelf beleggen – DEGIRO
 • Beste platform voor laten beleggen in aandelen – SAXO Bank
Team Aandeelbeleggen.nl

Team Aandeelbeleggen.nl

Wij vormen het enthousiaste team achter AandeelBeleggen.nl, met een gedeelde toewijding om betrouwbare informatie over aandelenbeleggingen te delen. Met een diepgaande interesse in financiën en beleggen, streven we ernaar om onze bezoekers te voorzien van waardevolle inzichten. Ontdek hoe wij je kunnen bijstaan bij het verwezenlijken van je financiële doelen en investeringsambities. Lees meer over ons >

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *