Selecteer een pagina

Over aandeelbeleggen

Beleggen is geld investeren met als doel een positief financieel rendement te behalen. De meest populaire vorm van investeren is beleggen op de beurs. Waar jij in wilt investeren hangt af van je persoonlijke wensen. Het is slim om geld achter de hand te hebben. 

Aandelen

Aandelen zijn het bewijs van eigendom van het kapitaal van een bedrijf. Simpel gezegd, wanneer je aandelen koopt, bezit je een deel van het kapitaal van dat bedrijf. De aandelen waar we het hier over hebben worden op de beurs verhandeld.

ETF's

Een ETF is een fonds dat op een beurs wordt verhandeld. ETF’s worden steeds populairder, en terecht. ETF’s worden ook wel indextrackers of kortweg tracker genoemd. Hiermee volg je meerdere aandelen. Maar wat kun je ermee doen? En wat zijn de beste ETF’s?

Obligaties

Obligaties worden uitgegeven door bedrijven of overheden. Een obligatie is een verhandelbaar schuldbewijs voor een lening. Als een overheid of bedrijf een obligatie uitgeeft, leent het geld. Als obligatiehouder ontvangt je couponrente.

“Aandelen, onroerend goed, obligaties, cryptocurrencies, kunst? Het belangrijkste is dat je alleen investeert in wat je begrijpt.” Maar waarin? Wat is de beste investering?

Aandeelbeleggen brengt kennis!

Wij bieden onze klanten diensten die verder gaan dan handelen en beleggen. De financiële wereld kan uitdagend zijn, maar met de juiste educatieve ondersteuning kunnen onze klanten weloverwogen beslissingen nemen. Of je nu nieuw bent in de wereld van handelen en beleggen, of een professional bent die graag op de hoogte blijft van dagelijkse trends.

Aandeelbeleggen brengt kennis naar beide door middel van zorgvuldig uitgekozen blogs. Wij houden klanten op de hoogte met dagelijks investeringsnieuws en analyses om slim te handelen.

Beleggingstips 

&

Beleggen op lange termijn

Wegens het fluctueren van de markt kan het gebeuren dat de waarde van een aandeel plots flink daalt. Hoe korter de periode, hoe kleiner de kans dat dit lukt. Als je langer vooruitkijkt, dan kun je ook een groter deel van je geld in risicovollere beleggingen, zoals aandelen, stoppen.

Z

Kennis van zaken

Als je veilig en goed wilt beleggen, is het belangrijk om te begrijpen waarin je belegt. Er zijn veel dingen om te overwegen. Denk bijvoorbeeld aan rendement. Of het risico om geld te verliezen. Maar verzamel ook kennis over de ontwikkelingen in de sector en in de markt.

U

Beleggingsdoelen

Een duidelijk beleggingsdoel hebben en weten wat het inhoudt, kan op de lange termijn erg nuttig zijn gedurende je investeringstraject. Het kennen van jouw doelen zal ook je beleggingsbeslissingen en houding ten opzichte van risico’s beïnvloeden.

Op zoek naar nog meer financieel nieuws en advies?

Schrijf je hier in om het laatste nieuws over de beurs, financiële wereld, economie, politiek en ondernemen te ontvangen.