In dit artikel

Internationale Brokers vs Lokale Brokers: Wat is het Beste voor jou

Internationale Brokers vs Lokale Brokers: Wat is het Beste voor jou (2023)

In dit artikel

Het kiezen van de juiste broker kan een uitdaging zijn. Of je nu net begint met beleggen of al ervaring hebt, de keuze tussen internationale en lokale brokers kan best ingewikkeld zijn.

In dit artikel nemen we deze keuzes onder de loep, vergelijken we de voordelen en nadelen van beide soorten brokers en helpen we je bij het kiezen van de broker die het beste bij jou past.

Laten we beginnen!

Key Takeaway:

Het beste beleggingsplatform van 2023 is DEGIRO, omdat het lage kosten, een uitgebreid aanbod van financiële instrumenten en een gebruiksvriendelijke interface combineert, waardoor zowel beginnende als ervaren beleggers efficiënt kunnen handelen.

Samenvatting

 • Internationale brokers bieden toegang tot een breed scala aan beleggingsmogelijkheden over de hele wereld.
 • Lokale brokers hebben diepgaande kennis van de lokale markt en regelgeving.
 • Internationale brokers bieden vaak lagere kosten en tarieven.
 • Lokale brokers bieden betere klantenservice en ondersteuning in de lokale taal.

Verschillen tussen internationale brokers en lokale brokers

Internationale brokers hebben toegang tot een breder scala aan beleggingsmogelijkheden, terwijl lokale brokers zich meer richten op specifieke markten en regelgeving.

Bereik en beschikbaarheid van beleggingsmogelijkheden

Het bereik en de beschikbaarheid van beleggingsmogelijkheden kunnen sterk variëren tussen internationale en lokale brokers. Internationale brokers, zoals Interactive Brokers, bieden toegang tot een breed scala aan internationale markten en beleggingsopties.

Dus of je nu geïnteresseerd bent in het investeren in buitenlandse aandelen, ETF’s of zelfs bitcoin, een internationale broker kan je de mogelijkheden bieden die je zoekt. Aan de andere kant hebben lokale brokers vaak een dieper inzicht in de binnenlandse markt en kunnen zij beleggingsmogelijkheden aanbieden die specifiek zijn voor de lokale economie.

Wat je uiteindelijk kiest, hangt af van jouw persoonlijke beleggingsstrategie en doelen. Het is belangrijk dat je een broker kiest met een beleggingsaanbod dat past bij jouw behoeften.

Kosten en tarieven

Bij het vergelijken van internationale brokers en lokale brokers is het belangrijk om ook de kosten en tarieven in overweging te nemen. Deze kunnen namelijk sterk verschillen tussen verschillende brokers.

Het is essentieel om te weten hoeveel je betaalt voor het gebruik van het beleggingsplatform en eventuele transactiekosten. Een hogere kostprijs kan invloed hebben op je winstgevendheid en rendement.

Daarom is het verstandig om de tarieven van verschillende brokers te vergelijken voordat je een beslissing neemt. Het is belangrijk om op te merken dat de kosten niet het enige aspect zijn om naar te kijken bij het kiezen van een broker, omdat dit afhangt van persoonlijke voorkeuren en doelen.

Regelgeving en juridische bescherming

Regelgeving en juridische bescherming zijn belangrijke aspecten om te overwegen bij het kiezen van een broker. Het is essentieel dat de gekozen broker voldoet aan de regels en voorschriften van het land waarin je woont, zodat je financiële veiligheid en bescherming hebt.

Daarnaast moet de broker beschikken over de juiste vergunningen en certificeringen om legaal te opereren. Dit zorgt ervoor dat je kunt vertrouwen op de integriteit en betrouwbaarheid van de broker.

Het is altijd verstandig om onderzoek te doen naar de regelgeving en licenties van een broker voordat je een beslissing neemt.

Klantenservice en ondersteuning

Goede klantenservice en ondersteuning zijn essentieel bij het kiezen van een broker. Het is belangrijk om te weten dat de klantenservice bereikbaar is en snel reageert op vragen en problemen.

Daarnaast is het handig als de ondersteuning beschikbaar is in de lokale taal, zodat je gemakkelijk kunt communiceren. Het is ook belangrijk dat de broker een goede reputatie heeft wat betreft klantenservice, omdat dit kan helpen bij het oplossen van eventuele problemen en het bieden van de nodige begeleiding.

Voordelen van internationale brokers

Toegang tot wereldwijde markten en een breed scala aan beleggingsmogelijkheden. Ontdek hoe internationale brokers je kunnen helpen om je beleggingsportefeuille te diversifiëren en kansen te benutten die anders misschien niet beschikbaar zouden zijn.

Lees meer!

Toegang tot internationale markten en beleggingsmogelijkheden

Als je kiest voor een internationale broker, krijg je toegang tot een breed scala aan internationale markten en beleggingsmogelijkheden. Dit betekent dat je kunt investeren in aandelen, ETF’s en andere activa van over de hele wereld.

Met internationale brokers heb je ook de mogelijkheid om te handelen op buitenlandse beurzen die misschien niet beschikbaar zijn bij lokale brokers. Dit opent de deur voor meer diversificatie en kansen om te profiteren van wereldwijde economische ontwikkelingen.

Bovendien bieden internationale brokers vaak innovatieve beleggingsplatforms en tools die je kunnen helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen en het volgen van je beleggingen in real-time.

Lagere kosten en tarieven

Ik vind het belangrijk om mijn kosten zo laag mogelijk te houden bij het beleggen. Gelukkig bieden internationale brokers vaak lagere kosten en tarieven dan lokale brokers. Dit betekent dat ik minder geld kwijt ben aan transactiekosten en andere vergoedingen.

Door te kiezen voor een broker met lage kosten kan ik meer rendement behalen met mijn beleggingen. Zo kan ik mijn winst maximaliseren en tegelijkertijd mijn kosten minimaliseren.

Innovatieve beleggingsplatforms en tools

Bij het vergelijken van internationale en lokale brokers is het belangrijk om te kijken naar de innovatieve beleggingsplatforms en tools die ze aanbieden. Deze platforms kunnen je helpen om effectiever te beleggen en betere rendementen te behalen.

Denk bijvoorbeeld aan geavanceerde grafieken, analysetools, en handelsalgoritmen die je kunnen helpen bij het nemen van beslissingen. Daarnaast bieden sommige brokers ook educatieve materialen en trainingsprogramma’s aan om je kennis en vaardigheden te vergroten.

Het gebruik van deze innovatieve beleggingsplatforms en tools kan een groot voordeel zijn bij het kiezen van de beste broker voor jouw beleggingsdoelen.

Diversificatiemogelijkheden

Als belegger is het belangrijk om te diversifiëren om risico’s te spreiden en kansen te benutten. Internationale brokers bieden vaak een breed scala aan beleggingsmogelijkheden, waaronder toegang tot buitenlandse markten en verschillende activaklassen.

Dit stelt je in staat om je portefeuille diverser te maken en mogelijkheden te benutten die niet beschikbaar zijn bij lokale brokers. Met internationale brokers kun je investeren in aandelen, ETF’s, obligaties en andere activa uit verschillende landen en sectoren, waardoor je jouw beleggingen beter kunt spreiden.

Zo profiteer je van de voordelen van wereldwijde markten en vergroot je jouw kansen op rendement.

Voordelen van lokale brokers

Lokale brokers bieden betere klantenservice en ondersteuning in de lokale taal.

Vertrouwdheid met lokale markten en regelgeving

Als het gaat om het kiezen tussen internationale brokers en lokale brokers, is vertrouwdheid met lokale markten en regelgeving een belangrijk aspect om rekening mee te houden. Lokale brokers hebben vaak een diepgaande kennis van de lokale economie en beleggingsmogelijkheden, waardoor ze waardevol advies kunnen geven op basis van specifieke marktomstandigheden.

Bovendien zijn ze bekend met de lokale regelgeving en bieden ze juridische bescherming aan beleggers. Dit kan geruststellend zijn voor degenen die zich meer op hun gemak voelen bij investeren in hun eigen land.

Betere klantenservice en ondersteuning in de lokale taal

Als je kiest voor een lokale broker, profiteer je van betere klantenservice en ondersteuning in de lokale taal. Dit kan belangrijk zijn als je graag in je moedertaal communiceert en het makkelijker vindt om vragen te stellen of problemen op te lossen in je eigen taal.

Lokale brokers hebben meestal medewerkers die bekend zijn met de lokale markten en regelgeving, waardoor ze ook beter in staat zijn om je te adviseren over specifieke beleggingsmogelijkheden in jouw land.

Het persoonlijke contact dat je met een lokale broker kunt hebben, kan ook waardevol zijn als je behoefte hebt aan face-to-face interactie.

Kennis van lokale economie en beleggingsmogelijkheden

Als belegger is het belangrijk om kennis te hebben van de lokale economie en beleggingsmogelijkheden. Lokale brokers kunnen hierin een voordeel bieden, omdat ze vertrouwd zijn met de specifieke marktomstandigheden en regelgeving in hun eigen land.

Ze kunnen je helpen bij het identificeren van interessante beleggingskansen en het begrijpen van de risico’s die daarmee gepaard gaan. Daarnaast bieden lokale brokers vaak ondersteuning in de lokale taal en kun je persoonlijk contact met hen hebben, wat het beleggingsproces gemakkelijker en toegankelijker maakt.

Het is dus zeker de moeite waard om lokale brokers te overwegen als je geïnteresseerd bent in beleggen op de lokale markt.

Mogelijkheid om persoonlijk contact te hebben

Als belegger kan het belangrijk zijn om persoonlijk contact te hebben met je broker. Dit kan je helpen om een beter inzicht te krijgen in de beleggingsmogelijkheden en om eventuele vragen of zorgen te bespreken.

Het hebben van persoonlijk contact met een lokale broker kan voordelen bieden, zoals de mogelijkheid om face-to-face meetings te hebben en directe ondersteuning te krijgen in je eigen taal.

Dit kan vooral handig zijn als je de voorkeur geeft aan een meer persoonlijke benadering en graag een vertrouwensrelatie opbouwt met je broker. Aan de andere kant, internationale brokers kunnen ook persoonlijk contact aanbieden, zij het mogelijk via verschillende communicatiekanalen zoals telefoon of email.

Het is belangrijk om te overwegen welk niveau van persoonlijk contact voor jou het meest geschikt is bij het kiezen van een broker.

It is important for investors to have the possibility to have personal contact with their broker. This can help them gain a better understanding of investment opportunities and discuss any questions or concerns they may have.

Welke broker is het beste voor jou?

Welke broker het beste voor jou is, hangt af van je persoonlijke voorkeuren, doelen en behoeften. Het is belangrijk om in overweging te nemen hoeveel je wilt beleggen, welke beleggingsmogelijkheden je zoekt, hoeveel je bereid bent te betalen aan kosten en tarieven, en hoeveel ondersteuning en klantenservice je verwacht van de broker.

Het kan ook nuttig zijn om advies in te winnen van financiële experts en consumentenreviews te lezen om een weloverwogen beslissing te nemen. Pas nadat je deze factoren hebt geëvalueerd, kun je bepalen welke broker het beste voor jou is.

Overwegingen bij het kiezen van een broker

Bij het kiezen van een broker zijn er verschillende overwegingen die je kunt maken:

 • Kosten: Weeg de kosten en tarieven af die de broker in rekening brengt voor transacties, accountonderhoud en andere diensten.
 • Beleggingsmogelijkheden: Kijk naar het aanbod van beleggingsmogelijkheden zoals aandelen, ETF’s, opties en fondsen die beschikbaar zijn bij de broker.
 • Klantenservice: Beoordeel de beschikbaarheid en kwaliteit van klantenservice en ondersteuning van de broker.
 • Regelgeving: Let op de regelgeving waaraan de broker onderworpen is en welke juridische bescherming dit biedt aan beleggers.
 • Gebruikerservaring: Probeer het handelsplatform uit om te zien of het intuïtief is en aan jouw behoeften voldoet.

Persoonlijke voorkeuren en doelen

Mijn persoonlijke voorkeuren en doelen spelen een belangrijke rol bij het kiezen van de beste broker voor mij. Ik moet nadenken over wat ik wil bereiken met mijn beleggingen en welke beleggingsstrategie het beste bij mij past.

Daarnaast moet ik ook rekening houden met factoren zoals de kosten en tarieven van de broker, het aanbod van beleggingsmogelijkheden en de klantenservice die zij bieden. Het is belangrijk om te onthouden dat de beste broker voor mij afhangt van mijn specifieke behoeften en doelen.

Advies van financiële experts

Financiële experts kunnen waardevol advies geven bij het kiezen van de beste broker die past bij jouw beleggingsdoelen en -strategie. Zij hebben kennis en ervaring op het gebied van beleggen en kunnen je helpen bij het vergelijken van brokers op basis van kosten, beleggingsmogelijkheden en klantenservice.

Daarnaast kunnen zij ook rekening houden met jouw persoonlijke voorkeuren en doelen bij het maken van een aanbeveling. Het is verstandig om advies in te winnen van financiële experts voordat je een definitieve beslissing neemt, omdat zij inzicht kunnen bieden en je kunnen helpen om de juiste keuze te maken.

Evaluatie van kosten, beleggingsmogelijkheden en klantenservice

Bij het evalueren van een broker zijn er drie belangrijke factoren waarmee rekening moet worden gehouden: kosten, beleggingsmogelijkheden en klantenservice. Hier zijn de belangrijkste punten om te overwegen:

 1. Kosten:
 • Vergelijk de tarieven en commissies die elke broker in rekening brengt.
 • Controleer of er verborgen kosten zijn, zoals bewaarloon of administratiekosten.
 • Kijk naar eventuele kortingen of promoties die beschikbaar zijn.
 1. Beleggingsmogelijkheden:
 • Onderzoek welke soorten activa en financiële instrumenten elke broker aanbiedt, zoals aandelen, obligaties, ETF’s of opties.
 • Controleer of er voldoende diversificatiemogelijkheden zijn om je beleggingsportefeuille te optimaliseren.
 • Overweeg ook de beschikbaarheid van internationale markten en buitenlandse aandelen.
 1. Klantenservice:
 • Lees consumentenreviews om te zien hoe andere beleggers de klantenservice ervaren.
 • Let op de beschikbaarheid en bereikbaarheid van de klantenservice via telefoon, e – mail of live chat.
 • Controleer of er ondersteuning wordt geboden in jouw lokale taal en tijdzone.

Conclusie

Al met al is de keuze tussen een internationale broker en een lokale broker afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en beleggingsdoelen. Het vergelijken van kosten, beleggingsmogelijkheden en klantenservice is essentieel bij het maken van een beslissing.

Daarnaast kan het advies van financiële experts ook nuttig zijn bij het kiezen van de juiste broker voor jouw behoeften. Houd er rekening mee dat het belangrijk is om te kijken naar welke beleggingsstrategie je wilt volgen en wat je wilt kopen, zoals aandelen, ETF’s of CFD’s.

Dus, neem de tijd om verschillende brokers te onderzoeken en de beste keuze te maken die past bij jouw individuele situatie.

Meer over beleggen

Welkom op onze blog, waar je alles te weten komt over het “Kiezen van het juiste beleggingsplatform” en wat “Wat is een beleggingsplatform” nu eigenlijk betekent. Ben je benieuwd naar het “Beste beleggingsplatform” of wil je meer weten over de “Voordelen van een beleggingsplatform“? Je bent hier aan het juiste adres.

Een van de eerste dingen die je je misschien afvraagt, is “Wat is een broker?” Maak je geen zorgen, we hebben een volledige blogpost gewijd aan het “Vergelijken van brokers“. Daarin bespreken we ook “Hoe werkt een beleggingsplatform” en de “Kosten en commissies bij beleggingsplatformen“.

Niet alle platforms zijn gelijk, en daarom hebben we artikelen over de verschillende “Types beleggingsplatformen” en hoe de “Klantenservice bij beleggingsplatformen” verschilt. Uiteraard is “Veiligheid bij beleggingsplatformen” ook een belangrijk aandachtspunt.

Als je al een beetje bekend bent met de materie, dan weet je hoe essentieel het “Gebruik van een beleggingsplatform” is. En voor diegenen die een breder perspectief zoeken, bespreken we “Internationale brokers versus lokale brokers”. Wil je weten hoe je begint? We leggen uit hoe je een “Rekening openen bij een broker“.

Verder bieden we “Educatieve hulpmiddelen op beleggingsplatformen” en bespreken we de trend van “Mobiel beleggen“. De “Rol van regulering bij beleggingsplatformen” is een andere cruciale factor die we uitgebreid behandelen, evenals specifieke benaderingen zoals “Beleggingsplatformen voor daghandel“.

Nieuwsgierig naar hoe je kunt oefenen zonder echt geld? Ontdek alles over “Demo-rekeningen bij beleggingsplatformen“. En als snelheid van essentieel belang voor je is, mis dan niet onze post over “Snelle orderuitvoering bij brokers“.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn internationale brokers en lokale brokers?

Internationale brokers en lokale brokers zijn financiële adviseurs die beleggers helpen hun investeringen te beheren. Ze verschillen voornamelijk in hun werkgebied.

2. Hoe kies ik tussen een internationale broker en een lokale broker?

Bij het kiezen van een beleggersmakelaar moet je de werkwijze, tarieven, aanbod ETF’s, hoge rente, lage handelskosten en de vergelijking van makelaars overwegen.

3. Zijn er voor- en nadelen bij het gebruik van internationale brokers?

Ja, er zijn voor- en nadelen van internationale makelaars. Internationale brokers bieden meestal toegang tot meer buitenlandse markten maar kunnen hogere tarieven hebben dan plaatselijke makelaars.

4. Hoe werken online brokers?

Online brokers werken meestal via beleggingsplatformen waar klanten toegang hebben tot diverse financiële markten en producten. Ze vergelijken de kosten van verschillende online brokers en zorgen voor lage handelskosten.

5. Waar vind ik beoordelingen van makelaars?

Makelaarsbeoordelingen zijn vaak beschikbaar op de websites van de makelaars zelf of op financiële advieswebsites. Deze beoordelingen kunnen nuttig zijn bij het maken van een keuze van broker.

» Referenties

1. Beal, D., Goyen, M., & Phillips, P. J. (2005). Why do we invest ethically? The Journal of Investing, 14(3), 66-77.
https://research.usq.edu.au/item/9x7z6/why-do-we-invest-ethically

2. Hao, Q., Dong, D., & Wu, K. (Date unknown). Online investment forum and the market response around earnings announcement in the Chinese stock markets. International Journal of Accounting & Information Management.
https://www.emerald.com/insight/content/doi/10.1108/IJAIM-11-2018-0128/full/html

3. Chan, L. K. C., & Lakonishok, J. (2004). Value and Growth Investing: Review and Update. Financial Analysts Journal, 60(1), 71-86. Published online: 02 Jan 2019.
https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.2469/faj.v60.n1.2593

» Referenties

Conclusie beste beleggingsplatform 2023

 • Beste beleggingsplatform – DEGIRO
 • Beste platform voor aandelen en crypto – eToro
 • Beste platform voor zelf beleggen – DEGIRO
 • Beste platform voor laten beleggen in aandelen – SAXO Bank
Team Aandeelbeleggen.nl

Team Aandeelbeleggen.nl

Wij vormen het enthousiaste team achter AandeelBeleggen.nl, met een gedeelde toewijding om betrouwbare informatie over aandelenbeleggingen te delen. Met een diepgaande interesse in financiën en beleggen, streven we ernaar om onze bezoekers te voorzien van waardevolle inzichten. Ontdek hoe wij je kunnen bijstaan bij het verwezenlijken van je financiële doelen en investeringsambities. Lees meer over ons >
Anderen bekeken ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *