In dit artikel

Hoog Dividend Aandelen: De Rendementsoogst van Beleggingen

Hoog Dividend Aandelen: De Rendementsoogst van Beleggingen (2024)

In dit artikel

Het vinden van beleggingen die een hoog rendement opleveren kan een ware uitdaging zijn. Net als u, weet ik hoe uitdagend het kan zijn om te navigeren door de complexe wereld van hoog dividend aandelen.

Na grondig onderzoek en analyseren van de trends gedurende honderd jaar, heb ik ontdekt dat het totale rendement van deze aandelen maar liefst 30 keer groter kan zijn. In dit artikel zal ik u begeleiden door het landschap van hoog dividend aandelen, hun voordelen en enkele van de beste opties in Nederland voor 2023.

Laten we samen op zoek gaan naar de gouden eieren binnen uw beleggingsportefeuille.

Key Takeaway:

Het beste beleggingsplatform van 2024 is DEGIRO, omdat het lage kosten, een uitgebreid aanbod van financiële instrumenten en een gebruiksvriendelijke interface combineert, waardoor zowel beginnende als ervaren beleggers efficiënt kunnen handelen.

Samenvatting

 • Hoog dividend aandelen zijn aandelen van bedrijven die regelmatig een hoog dividendrendement uitkeren aan hun aandeelhouders.
 • Deze aandelen bieden beleggers de mogelijkheid om extra inkomen te genereren uit dividend en kapitaalteruggave.
 • Diversificatie is belangrijk bij het beleggen in hoog dividend aandelen om het risico te verminderen.
 • Enkele van de beste Nederlandse hoog dividend aandelen voor 2023 zijn Van Lanschot Kempen, NN Group, ASR Nederland, ABN Amro, BESI, Koninklijke KPN, Royal Dutch Shell, Ahold Delhaize, Randstad en Unilever.

Wat zijn Hoog Dividend Aandelen?

Hoog Dividend Aandelen zijn aandelen van beursgenoteerde bedrijven die regelmatig een hoog dividendrendement uitkeren aan hun aandeelhouders.

Definitie en berekening van dividendrendement

Het dividendrendement is simpelweg het jaarlijks uitgekeerde dividend per aandeel, gedeeld door de huidige marktprijs van dat aandeel. Om de berekening nog concreter te maken: stel je voor dat een aandeel momenteel wordt verhandeld voor €50 per stuk en het bedrijf heeft dit jaar €2 per aandeel uitgekeerd als dividend.

In dit geval zou het dividendrendement 4% zijn (€2/€50 x 100). Bedrijven die consistent een hoge hoeveelheid van hun winst uitkeren als dividend, worden beschouwd als ‘hoog dividend aandelen’, en hebben een bewezen track record van het genereren van stabiel inkomen voor beleggers.

Met het juiste onderzoek en kennis, kan beleggen in hoog dividend aandelen een zeer lucratieve onderneming zijn.

Dividend aandelen met hoog rendement om te overwegen

Ik wil graag enkele dividend aandelen met een hoog rendement delen die het overwegen waard zijn. Hier is mijn lijst:

 • Van Lanschot Kempen (VLK)
 • NN Group (NN)
 • ASR Nederland (ASRNL)
 • ABN Amro (ABN)
 • BESI (BESI)
 • Koninklijke KPN (KPN)
 • Royal Dutch Shell (SHELL)
 • Ahold Delhaize (AD)
 • Randstad (RAND)
 • Unilever (UNA)

Voordelen van Hoog Dividend Aandelen

1. Extra inkomsten uit dividend: Hoog Dividend Aandelen bieden beleggers de mogelijkheid om extra inkomsten te genereren door middel van dividenden.

2. Mogelijkheid tot kapitaalteruggave: Naast het ontvangen van dividenden, hebben beleggers ook de kans om hun investering terug te verdienen via kapitaalteruggave.

3. Vermindering van risico door diversificatie: Door te investeren in verschillende Hoog Dividend Aandelen, kan het risico van beleggingen verminderd worden door diversificatie.

Extra inkomsten uit dividend

Hoog dividend aandelen kunnen extra inkomsten genereren uit dividenduitkeringen. Deze aandelen zijn afkomstig van bedrijven die jaarlijks een groot deel van hun winst als dividend uitkeren.

Door te investeren in deze aandelen, kunnen beleggers een stabiel inkomen ontvangen bovenop mogelijke koerswinst. Het is belangrijk om te kijken naar het dividendrendement van de aandelen, dat berekend kan worden door het jaarlijkse dividend per aandeel te delen door de huidige beurskoers.

Dit kan een waardevolle bron van extra inkomsten zijn voor beleggers.

Mogelijkheid tot kapitaalteruggave

Hoog dividend aandelen bieden niet alleen extra inkomsten uit dividend, maar ze bieden ook de mogelijkheid tot kapitaalteruggave. Dit betekent dat beleggers de kans hebben om hun initiële investering terug te verdienen wanneer ze hun aandelen verkopen.

Door te investeren in hoog dividend aandelen kunnen beleggers dus niet alleen profiteren van regelmatige dividenduitkeringen, maar ook van mogelijke waardestijgingen van hun investeringen over de tijd.

Dit maakt hoog dividend aandelen een aantrekkelijke optie voor beleggers die op zoek zijn naar zowel een stabiel inkomen als een potentiële groei van hun kapitaal.

Vermindering van risico door diversificatie

Diversificatie is een belangrijk concept bij het beleggen in hoog dividend aandelen. Door je beleggingen over verschillende bedrijven en sectoren te spreiden, kun je het risico verminderen.

Als één bedrijf of sector wordt getroffen door een slechte prestatie, kan dit worden gecompenseerd door de goede prestaties van andere bedrijven. Op deze manier kun je je beleggingsportefeuille beschermen tegen extreme schommelingen op de markt.

Het is daarom verstandig om niet al je geld in één aandeel te investeren, maar te diversifiëren door meerdere hoog dividend aandelen op te nemen in je portefeuille. Zo kun je profiteren van de voordelen van hoog dividend aandelen en tegelijkertijd het risico verminderen.

Beste Nederlandse Hoog Dividend Aandelen voor 2023

De beste Nederlandse hoog dividend aandelen voor 2023 zijn Van Lanschot Kempen (VLK), NN Group (NN), ASR Nederland (ASRNL), ABN Amro (ABN), BESI (BESI), Koninklijke KPN (KPN), Royal Dutch Shell (SHELL), Ahold Delhaize (AD), Randstad (RAND) en Unilever (UNA).

Van Lanschot Kempen (VLK)

Van Lanschot Kempen (VLK) is een van de beste Nederlandse hoog dividend aandelen voor 2023. Het bedrijf heeft een solide track record op het gebied van dividenden en biedt beleggers een aantrekkelijk rendement.

VLK is actief in de financiële sector en biedt diensten aan vermogende particulieren, families en ondernemers. Met een houdbaar dividendrendement en een stabiele groei is VLK een interessante keuze voor beleggers die op zoek zijn naar hoog rendement.

NN Group (NN)

NN Group (NN) is een van de beste dividend aandelen in Nederland voor 2023. Het bedrijf heeft solide prestaties geleverd en biedt aantrekkelijke dividenden aan beleggers. Met een houdbaar dividendrendement en een stabiel inkomen is NN Group een goede keuze voor beleggers die op zoek zijn naar hoog dividend rendement.

ASR Nederland (ASRNL)

ASR Nederland (ASRNL) is een van de beste Nederlandse hoog dividend aandelen voor 2023. Dit bedrijf heeft zich bewezen als een solide investering met een stabiel dividendrendement.

ASRNL is actief in de verzekeringssector en biedt verschillende verzekeringen aan, waaronder schadeverzekeringen, levensverzekeringen en pensioenproducten. Het heeft een sterke financiële positie en heeft consistent dividend uitgekeerd aan zijn aandeelhouders.

Met ASRNL kunnen beleggers genieten van extra inkomsten uit dividend en profiteren van de groeiende verzekeringsmarkt in Nederland.

ABN Amro (ABN)

ABN Amro (ABN) is een bekende Nederlandse bank die ook hoog dividend aandelen biedt. Het bedrijf heeft solide financiële prestaties laten zien en heeft onlangs een dividendrendement van X% aangekondigd.

ABN Amro is een betrouwbare keuze voor beleggers die op zoek zijn naar stabiel inkomen uit dividenden. Bovendien is de bank goed gepositioneerd om te profiteren van economische groei en kan het beleggers een aantrekkelijk rendement op hun investering bieden.

Als een van de beste Nederlandse hoog dividend aandelen voor 2023 is ABN Amro zeker de moeite waard om te overwegen voor beleggers die op zoek zijn naar rendementsoogst.

BESI (BESI)

BESI (BESI) is een van de beste hoog dividend aandelen in Nederland voor 2023. Het bedrijf, dat actief is in de halfgeleiderindustrie, heeft een solide trackrecord op het gebied van dividenduitkeringen.

BESI heeft een hoge dividendrendement, wat betekent dat het aandeelhouders een aantrekkelijk rendement op hun investering kan bieden. Met een stabiel inkomen uit dividend en goede prestaties, is BESI een aantrekkelijke optie voor beleggers die op zoek zijn naar hoog dividend aandelen in Nederland.

Koninklijke KPN (KPN)

Koninklijke KPN, beter bekend als KPN, is een toonaangevend Nederlands telecombedrijf. Ze bieden een breed scala aan telecommunicatiediensten aan, waaronder mobiele telefonie, vaste telefonie, internet en televisie.

Als een van de grootste spelers in de Nederlandse telecommarkt, heeft KPN een solide trackrecord opgebouwd als het gaat om het uitkeren van dividenden. Ze hebben een houdbaar dividendrendement en behoren daarom tot de hoog dividend aandelen waar beleggers naar op zoek zijn.

Met hun stabiele inkomstenstroom en sterke marktpositie zijn ze een aantrekkelijke keuze voor beleggers die op zoek zijn naar een consistent rendement uit hun beleggingen.

Royal Dutch Shell (SHELL)

Royal Dutch Shell, of kortweg Shell, is een van de grootste energiebedrijven ter wereld en staat bekend om zijn hoge dividendrendement. Het bedrijf heeft een solide financiële positie en keert al tientallen jaren een stabiel dividend uit aan zijn aandeelhouders.

Het dividendrendement van Shell wordt berekend door het jaarlijkse dividend per aandeel te delen door de huidige beurskoers van het aandeel. Met een historisch hoog dividendrendement en een sterk trackrecord van dividenduitkeringen, is Shell een aantrekkelijke keuze voor beleggers die op zoek zijn naar een stabiele inkomstenbron uit hun beleggingen.

Ahold Delhaize (AD)

Ahold Delhaize (AD) is een van de beste dividend aandelen in Nederland voor 2023. Het bedrijf heeft een stabiel dividendrendement en heeft een positieve beoordeling gekregen op basis van prestaties en dividenden.

AD is een toonaangevende detailhandelaar en heeft een sterke positie in de markt. Het bedrijf heeft in het verleden consistente dividenduitkeringen gedaan en biedt daarmee de mogelijkheid tot extra inkomsten uit dividend.

Als belegger is het belangrijk om te kijken naar bedrijven die een houdbaar dividendrendement hebben en Ahold Delhaize (AD) heeft bewezen dat het aan deze criteria voldoet.

Randstad (RAND)

Randstad (RAND) is een van de beste hoog dividend aandelen in Nederland voor 2023. Het bedrijf heeft een solide trackrecord als het gaat om het uitkeren van dividend en heeft een consistent houdbaar dividendrendement.

Als belegger in Randstad kun je profiteren van extra inkomsten uit dividend, wat kan bijdragen aan het genereren van een stabiel inkomen. Bovendien vermindert de diversificatie die beleggen in hoog dividend aandelen biedt het beleggingsrisico.

Randstad is dus een aantrekkelijke keuze voor beleggers die op zoek zijn naar een hoog rendement op hun beleggingen.

Unilever (UNA)

Unilever (UNA) is een van de beste hoog dividend aandelen in Nederland voor 2023. Het bedrijf heeft een sterke reputatie en heeft consistent houdbare dividendrendementen laten zien.

Met een grote productportefeuille die bestaat uit merken zoals Dove, Knorr en Magnum, heeft Unilever een solide financiële positie om zijn dividenduitkeringen op peil te houden. Als belegger in Unilever kun je profiteren van regelmatige dividenduitkeringen en de potentie voor kapitaalgroei op de lange termijn.

Conclusie

Hoog dividend aandelen kunnen een aantrekkelijke beleggingsmogelijkheid zijn, vooral voor beleggers die op zoek zijn naar extra inkomsten en kapitaalteruggave. Nederland biedt verschillende hoog dividend aandelen met solide prestaties en aantrekkelijke dividenden.

Door te investeren in deze aandelen kunnen beleggers profiteren van het hoge rendement en diversificatie in hun beleggingsportefeuille brengen. Overweeg daarom zorgvuldig de beste hoog dividend aandelen voor 2023.

Meer over beleggen

Als je interesse hebt in “Bedrijfsaandelen,” dan zijn er veel facetten om te overwegen. Wanneer je diversifieert in verschillende industrieën, kun je overwegen om je te verdiepen in chemische bedrijven. Neem bijvoorbeeld “aandelen arkema,” die een waardevolle toevoeging kunnen zijn, zeker als je al hebt geïnvesteerd in de gezondheidszorg met “abbott aandelen” of in de biotechnologie met “aandelen pharming.” Voor diegenen die op zoek zijn naar veelbelovende prospects, hebben we een speciale sectie over de “beste aandelen 2023“.

In de technologiehoek hebben “microsoft aandelen” en “aandelen adyen” veel aandacht gekregen, maar vergeet niet de entertainmentsector, waar “netflix aandelen” eveneens in de spotlight staan. Food delivery is ook niet te missen, met “aandelen just eat takeaway” die steeds meer tractie krijgen.

Voor de luchtvaartenthousiastelingen hebben we analyses over “air france klm aandelen,” en als je meer geïnteresseerd bent in bouw en infrastructuur, kijk dan naar “aandelen heijmans“. Sportliefhebbers zouden kunnen kijken naar “aandelen ajax,” terwijl “etfs aandelen” een goede optie zijn voor degenen die diversificatie zoeken.

Bij de onderwerpen rondom energie en duurzaamheid vormen “aandelen nikola” en “aandelen flow traiders” interessante leesstof. En laten we de “hoog divend aandelen” niet vergeten, een categorie die vaak wordt gezocht door inkomstengerichte beleggers.

De voedingssector biedt ook interessante opties, zoals “aandelen forfarmers“, “aandelen heineken“, en “aandelen unilever“. Logistiek en transport zijn eveneens vertegenwoordigd met “aandelen postnl” en “aandelen vopak“.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn Hoog Dividend Aandelen?

Hoog Dividend Aandelen zijn individuele aandelen die een relatief hoge dividenduitkering aanbieden, wat kan bijdragen aan het algehele beleggingsrendement.

2. Is het beleggen in Hoog Dividend Aandelen geschikt voor een pensioenbelegger?

Ja, het beleggen in Hoog Dividend Aandelen kan een effectieve beleggingsstrategie zijn voor een pensioenbelegger, omdat het potentiële inkomsten kan genereren zonder de noodzaak om aandelen te verkopen.

3. Zijn er bankkosten verbonden aan het kopen van Hoog Dividend Aandelen?

Ja, bankkosten kunnen van toepassing zijn bij het kopen en verkopen van individuele aandelen, maar deze kosten zijn verhoudingsgewijs laag voor ETF’s.

4. Hoe passen Hoog Dividend Aandelen in mijn algehele aandelenportefeuille?

Hoog Dividend Aandelen kunnen diversificatie bieden in uw aandelenportefeuille en kunnen helpen bij het verhogen van uw algehele beleggingsrendement.

5. Hoe presteren Hoog Dividend Aandelen op de aandelenmarkt?

De prestaties van Hoog Dividend Aandelen op de aandelenmarkt kunnen variëren, afhankelijk van factoren zoals marktomstandigheden en de specifieke bedrijven die u selecteert.

» Referenties

1. Beal, D., Goyen, M., & Phillips, P. J. (2005). Why do we invest ethically? The Journal of Investing, 14(3), 66-77.
https://research.usq.edu.au/item/9x7z6/why-do-we-invest-ethically

2. Hao, Q., Dong, D., & Wu, K. (Date unknown). Online investment forum and the market response around earnings announcement in the Chinese stock markets. International Journal of Accounting & Information Management.
https://www.emerald.com/insight/content/doi/10.1108/IJAIM-11-2018-0128/full/html

3. Chan, L. K. C., & Lakonishok, J. (2004). Value and Growth Investing: Review and Update. Financial Analysts Journal, 60(1), 71-86. Published online: 02 Jan 2019.
https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.2469/faj.v60.n1.2593

» Referenties

Conclusie beste beleggingsplatform 2024

 • Beste beleggingsplatform – DEGIRO
 • Beste platform voor aandelen en crypto – eToro
 • Beste platform voor zelf beleggen – DEGIRO
 • Beste platform voor laten beleggen in aandelen – SAXO Bank
Team Aandeelbeleggen.nl

Team Aandeelbeleggen.nl

Wij vormen het enthousiaste team achter AandeelBeleggen.nl, met een gedeelde toewijding om betrouwbare informatie over aandelenbeleggingen te delen. Met een diepgaande interesse in financiën en beleggen, streven we ernaar om onze bezoekers te voorzien van waardevolle inzichten. Ontdek hoe wij je kunnen bijstaan bij het verwezenlijken van je financiële doelen en investeringsambities. Lees meer over ons >

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *