In dit artikel

Giro Aandelen: Financieel Beleggen in Online Brokers

Giro Aandelen: Financieel Beleggen in Online Brokers (2023)

In dit artikel

Het is geen geheim dat het beleggen in aandelen een effectieve manier kan zijn om je vermogen te laten groeien. Maar, het kan ook overweldigend zijn met zoveel online brokers om uit te kiezen.

Gelukkig heb ik de wereld van online brokers onderzocht en ben ik DEGIRO tegengekomen, een platform met ongekend lage tarieven dat ideaal is voor zowel beginnende als ervaren beleggers.

In dit artikel neem ik je mee door alles wat je moet weten over Giro Aandelen en hoe je financieel kunt beleggen bij deze innovatieve online broker. Pak een kop koffie en duik met me mee in de spannende wereld van Giro Aandelen.

Key Takeaway:

Het beste beleggingsplatform van 2023 is DEGIRO, omdat het lage kosten, een uitgebreid aanbod van financiële instrumenten en een gebruiksvriendelijke interface combineert, waardoor zowel beginnende als ervaren beleggers efficiënt kunnen handelen.

Samenvatting

 • DEGIRO is een online broker met ongekend lage tarieven, ideaal voor beginnende en ervaren beleggers.
 • Aandelen vertegenwoordigen deelname in het eigendom van een bedrijf en kunnen winstgevend zijn door waardestijging, dividenduitkeringen en handel.
 • Bij DEGIRO kunnen beleggers wereldwijd aandelen kopen en verkopen, en profiteren van het gemak, de diversificatie en expertise van professionele fondsbeheerders.
 • Beleggen in aandelen brengt altijd risico’s met zich mee, maar DEGIRO biedt de tools en informatie die je nodig hebt om succesvol te beleggen onder verschillende marktomstandigheden.

Wat zijn aandelen?

Aandelen zijn financiële instrumenten die deelname in het eigendom van een bedrijf vertegenwoordigen.

De oorsprong van aandelen

Aandelen hebben een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 17e eeuw. De allereerste aandelen werden uitgegeven door de Verenigde Oost-Indische Compagnie, een Nederlands handelsbedrijf.

Dit historische moment markeerde het begin van de moderne aandelenmarkt. Aandelen vertegenwoordigden een eigendom in het bedrijf en gaven beleggers het recht op een deel van de winst.

Dit unieke concept stelde bedrijven in staat om kapitaal aan te trekken voor expansie en nieuwe projecten, terwijl het beleggers de kans gaf om te delen in de groei en winst van het bedrijf.

Vanaf dat moment is de populariteit van aandelen als beleggingsinstrument blijven groeien, mede dankzij online brokers zoals DEGIRO, die beleggen toegankelijk maken voor iedereen.

Hoe worden de prijs en waarde van een aandeel bepaald?

De prijs en waarde van een aandeel worden bepaald door de vraag en het aanbod op de markt. Als er veel kopers zijn en weinig verkopers, zal de prijs stijgen. Omgekeerd, als er veel verkopers zijn en weinig kopers, zal de prijs dalen.

De waarde van een aandeel hangt af van verschillende factoren, zoals de prestaties van het bedrijf, de economische omstandigheden en het vertrouwen van investeerders. Marktanalisten en investeerders gebruiken verschillende methoden om de waarde van een aandeel te bepalen, zoals fundamentele analyse en technische analyse.

Het is belangrijk om deze factoren te begrijpen voordat je besluit om in aandelen te beleggen.

Op welke manier kunnen aandelen winstgevend zijn?

Aandelen kunnen op verschillende manieren winstgevend zijn. Ten eerste kunnen aandelen stijgen in waarde, wat betekent dat je winst kunt maken door je aandelen te verkopen voor een hogere prijs dan waarvoor je ze hebt gekocht.

Daarnaast kunnen sommige aandelen dividend uitkeren, wat betekent dat je regelmatig een deel van de winst van het bedrijf ontvangt. Dit dividend kan worden gebruikt als inkomen of opnieuw worden geïnvesteerd om meer aandelen te kopen.

Ten slotte kunnen aandelen ook winstgevend zijn door middel van handel. Door slim in- en verkopen te doen op de beurs, kun je profiteren van koersschommelingen en winst maken. Het is echter belangrijk om te onthouden dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt en dat rendementen nooit gegarandeerd zijn.

Waar zijn aandelen te koop?

Bij DEGIRO kunnen beleggers wereldwijd aandelen kopen en verkopen. Als online broker bieden wij toegang tot verschillende financiële markten, waaronder de aandelenmarkt. Met ons beleggingsplatform en app kunt u gemakkelijk handelen in aandelen en andere financiële producten, zoals opties, futures en obligaties.

Bij DEGIRO kunt u zelf uw investeringen beheren en profiteren van lage tarieven. Begin vandaag nog met beleggen en open een gratis rekening bij DEGIRO.

Welke soorten aandelen bestaan er?

Er zijn verschillende soorten aandelen die beleggers kunnen verhandelen, waaronder:

 • Gewone aandelen: Dit zijn de meest voorkomende vorm van aandelen. Houders van gewone aandelen hebben stemrecht en delen in de winst via dividenduitkeringen.
 • Preferente aandelen: Preferente aandelen geven beleggers voorrang bij de uitbetaling van dividenden en bij het terugkrijgen van hun investering in geval van faillissement.
 • Aandelen met stemrecht: Deze aandelen geven beleggers het recht om te stemmen op belangrijke bedrijfsbeslissingen tijdens aandeelhoudersvergaderingen.
 • Aandelen zonder stemrecht: In tegenstelling tot aandelen met stemrecht, hebben deze aandelen geen invloed op belangrijke beslissingen binnen het bedrijf.
 • Groei-aandelen: Dit zijn aandelen van bedrijven die naar verwachting snel zullen groeien en mogelijk hogere rendementen kunnen opleveren.
 • Waarde-aandelen: Deze aandelen worden beschouwd als ondergewaardeerd en hebben doorgaans een laag koers-winstverhouding. Beleggers kopen waardeaandelen omdat ze geloven dat de prijs in de toekomst zal stijgen.

Wat is een aandelenfonds?

Een aandelenfonds is een beleggingsinstrument waarmee beleggers toegang krijgen tot een mandje met aandelen. In plaats van individuele aandelen te kopen, investeer je in een fonds dat bestaat uit verschillende aandelen van verschillende bedrijven.

Dit biedt diversificatie en vermindert het risico omdat je jouw geld spreidt over meerdere bedrijven. Aandelenfondsen worden beheerd door professionele fondsbeheerders die beslissingen nemen over welke aandelen moeten worden opgenomen in het fonds.

Het doel is om winst te behalen door de waarde van de aandelen te laten stijgen en/of dividenduitkeringen te ontvangen. Beleggen in aandelenfondsen is populair vanwege het gemak, de diversificatie en de expertise van professionele beheerders.

Wat is het risico van beleggen in aandelen?

Het risico van beleggen in aandelen is dat de waarde van je investering kan fluctueren. Het kan zijn dat de prijs van aandelen stijgt en je een winst maakt, maar het kan ook gebeuren dat de prijs daalt en je verlies lijdt.

Dit is omdat aandelen worden beïnvloed door verschillende factoren, zoals de prestaties van het bedrijf, economische omstandigheden en trends op de financiële markten. Het is belangrijk om te begrijpen dat beleggen in aandelen altijd een zeker risico met zich meebrengt en dat je geld kunt verliezen.

Daarom is het verstandig om je goed te informeren en alleen met geld te beleggen dat je kunt missen.

Beleggen in aandelen onder verschillende marktomstandigheden

Onder verschillende marktomstandigheden is beleggen in aandelen een manier om je geld te investeren en potentieel winst te maken. Of de markt nu stijgt, daalt of volatiel is, er zijn altijd kansen om te profiteren.

Bij DEGIRO, als een online broker, staan we klaar om beleggers te helpen navigeren door deze veranderende markten. Met ons bekroonde beleggingsplatform en app hebben beleggers toegang tot real-time koersen, interactieve grafieken en financiële gegevens om weloverwogen investeringsbeslissingen te nemen.

Of je nu ervaren bent of een beginnende belegger, DEGIRO biedt de tools en informatie die je nodig hebt om succesvol te beleggen in aandelen, ongeacht de marktomstandigheden.

Waarom kiezen beginnende beleggers voor DEGIRO?

– Beginnende beleggers kiezen voor DEGIRO vanwege het bekroonde beleggingsplatform, gebruiksvriendelijkheid en toegang tot wereldwijde beurzen.

Beleg met ons bekroonde beleggings-platform

Beleg met ons bekroonde beleggings-platform bij DEGIRO, de online broker met ongekend lage tarieven voor zelf beleggen. Ons platform biedt alles wat je nodig hebt om te beleggen, inclusief gebruikersvriendelijke functies zoals een favorietenlijst, notities en real-time koersen.

Met interactieve grafieken en een breed scala aan financiële gegevens, kun je gemakkelijk de markt volgen en goed geïnformeerde beslissingen nemen. Bovendien hebben we handige tools zoals ESG ratings en analistenvisies om je te helpen bij het maken van weloverwogen investeringsbeslissingen.

Bij DEGIRO krijg je toegang tot wereldwijde beurzen, zodat je kunt handelen in aandelen, opties, futures, obligaties en meer. Open vandaag nog een gratis rekening en begin met beleggen op ons bekroonde platform.

Alles wat je nodig hebt om te beleggen

Bij DEGIRO bieden we alles wat je nodig hebt om te beleggen. Denk hierbij aan:

 • Een bekroond beleggingsplatform en app
 • Toegang tot wereldwijde beurzen en financiële producten zoals aandelen, opties, futures, ETF’s en obligaties
 • Een schat aan financiële informatie en data, zoals real-time koersen, interactieve grafieken, ESG ratings en analistenvisie
 • Handige functies zoals dark mode, favorietenlijst, notities en een economische kalender
 • Mogelijkheid tot touch & face ID voor veilige toegang tot je rekening
 • Twee-staps-verificatie voor extra beveiliging
 • Een kenniscentrum met lessen over financiële producten, ordertypes en verschillende beleggingsstrategieën

Gebruiksvriendelijk

Als beginnende belegger is het belangrijk om een gebruiksvriendelijk platform te hebben waarop je gemakkelijk kunt navigeren en transacties kunt uitvoeren. Bij DEGIRO begrijpen we dit en daarom hebben we ons bekroonde beleggingsplatform ontworpen met gebruiksgemak als prioriteit.

Met een intuïtieve interface en handige functies zoals touch en face ID, kun je snel en veilig toegang krijgen tot je account. Bovendien bieden we interactieve grafieken, real-time koersen en up-to-date financiële gegevens, zodat je altijd goed geïnformeerd blijft over de markt.

Bij DEGIRO streven we er constant naar om ons platform te verbeteren en aan te passen aan de behoeften van onze gebruikers.

Compleet

DEGIRO is een compleet beleggingsplatform dat alles biedt wat je nodig hebt om te beleggen. Met DEGIRO heb je toegang tot een breed scala aan functies en tools die je kunnen helpen bij het nemen van weloverwogen beleggingsbeslissingen.

Het platform biedt onder andere een favorietenlijst, notities, aandelen specifiek nieuws, economische kalender, nieuwsupdates, marktoverzicht, real-time koersen en interactieve grafieken.

Daarnaast kun je gebruik maken van handige functies als ESG Ratings, analistenvisie en financiële gegevens. Bovendien is DEGIRO gebruiksvriendelijk en kun je het platform personaliseren met de dark mode.

Dark mode

Donkere modus is een handige functie die beschikbaar is op het beleggingsplatform en de app van DEGIRO. Met donkere modus kunnen beleggers de achtergrondkleur van hun scherm veranderen naar zwart, wat zorgt voor minder visuele vermoeidheid en een rustigere leeservaring.

Deze functie is vooral handig voor beleggers die ‘s avonds laat of in een donkere omgeving handelen. Donkere modus kan helpen om vermoeide ogen te voorkomen en kan de algehele bruikbaarheid van het platform verbeteren.

Door simpelweg de kleur van het scherm aan te passen, kan donkere modus het beleggen nog comfortabeler maken voor beleggers.

Altijd bezig met verbeteren

Bij DEGIRO zijn we altijd bezig met verbeteren. We streven er voortdurend naar om ons beleggingsplatform en onze app nog gebruiksvriendelijker en completer te maken. Zo introduceren we regelmatig nieuwe functies en updates om het beleggen voor onze klanten nog gemakkelijker en efficiënter te maken.

Of het nu gaat om het toevoegen van extra functionaliteiten zoals dark mode, het implementeren van een combinatie-orderfunctie, of het bieden van real-time koersen en interactieve grafieken – we willen ervoor zorgen dat onze beleggers altijd toegang hebben tot de meest recente en relevante informatie.

Door constant te innoveren en te verbeteren, streven we ernaar om onze klanten de best mogelijke beleggingservaring te bieden.

Combinatie-order

Bij DEGIRO heb je de mogelijkheid om een combinatie-order te plaatsen. Met een combinatie-order kun je verschillende financiële instrumenten tegelijk kopen of verkopen. Dit is handig als je bijvoorbeeld meerdere aandelen wilt kopen of verkopen binnen één transactie.

Met een combinatie-order kun je gemakkelijk en efficiënt je beleggingen beheren en bespaar je tijd en moeite. Je hoeft niet apart meerdere orders te plaatsen, maar kunt alles in één keer regelen.

Zo kun je snel inspelen op marktomstandigheden en je beleggingen aanpassen naar jouw wensen.

Favorietenlijst

Met de favorietenlijst van DEGIRO kunnen beleggers hun favoriete aandelen en andere financiële producten gemakkelijk bijhouden. Door een product aan de favorietenlijst toe te voegen, kun je de koersen en belangrijke informatie in één oogopslag zien.

Dit helpt bij het nemen van weloverwogen beslissingen en het volgen van de ontwikkelingen van je beleggingen. Je hebt altijd snel toegang tot de actuele koersen, zodat je direct kunt handelen wanneer dat nodig is.

De favorietenlijst is een handige tool om je beleggingsportefeuille overzichtelijk te houden en op de hoogte te blijven van je investeringen.

Notities

Ik gebruik graag de functie “Notities” op het DEGIRO beleggingsplatform. Met deze handige functie kan ik belangrijke informatie en ideeën over mijn beleggingen direct vastleggen. Of het nu gaat om aantekeningen tijdens het lezen van nieuwsartikelen of het noteren van mijn eigen gedachten en analyses, alles kan hier worden opgeslagen.

Dit helpt mij om georganiseerd te blijven en altijd toegang te hebben tot mijn aantekeningen wanneer ik ze nodig heb. Het is een geweldige manier om mijn gedachten bij te houden en mijn beleggingsstrategie te verbeteren.

Ik waardeer deze functie echt omdat het me helpt om alles op één plek te hebben en ervoor zorgt dat ik geen belangrijke informatie vergeet.

Aandelen specifiek nieuws

Bij DEGIRO bieden we beleggers de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van specifiek nieuws over aandelen. Dit betekent dat u toegang heeft tot real-time koersen, aandelennieuws en informatie over winnaars en verliezers op de markt.

Bovendien kunt u gebruikmaken van interactieve grafieken, ESG-ratings, analistenvisies en financiële gegevens om uw beleggingsbeslissingen te ondersteunen. Met deze tools en informatie kunt u uw beleggingen nauwlettend volgen en op de hoogte blijven van ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op uw portefeuille.

Economische kalender

Ik vind de economische kalender een zeer waardevol hulpmiddel bij het beleggen. Met DEGIRO heb ik toegang tot een uitgebreide economische kalender die mij helpt om op de hoogte te blijven van belangrijke economische gebeurtenissen en aankomende nieuwsberichten.

Deze kalender geeft me inzicht in aankomende rentebesluiten, bedrijfscijfers en andere belangrijke gebeurtenissen die invloed kunnen hebben op de financiële markten. Dit stelt me in staat om mijn beleggingsstrategie aan te passen en weloverwogen beslissingen te nemen.

Met de economische kalender van DEGIRO kan ik vooruit plannen en profiteren van kansen die zich voordoen in de markt.

Nieuws

Als belegger is het belangrijk om altijd op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in de financiële wereld. Bij DEGIRO heb je toegang tot een scala aan nieuwsbronnen, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen.

Of het nu gaat om bedrijfsnieuws, macro-economische gebeurtenissen of markttrends, je kunt alles vinden op het beleggingsplatform en de app van DEGIRO. Met real-time nieuwsupdates en analyses kun je snel reageren op veranderingen in de markt en je beleggingsbeslissingen op basis van actuele informatie nemen.

Markt

De markt is een essentieel onderdeel van het beleggen in aandelen. Het is de plek waar kopers en verkopers samenkomen om financiële instrumenten te verhandelen, zoals aandelen en obligaties.

Als belegger is het belangrijk om de markt goed te begrijpen, omdat dit invloed kan hebben op de prijs en waarde van de aandelen die je wilt verhandelen. Bij DEGIRO heb je toegang tot wereldwijde markten, waardoor je kunt investeren in verschillende financiële producten over de hele wereld.

Of je nu geïnteresseerd bent in Europese aandelen, Amerikaanse opties of Aziatische obligaties, bij DEGIRO kun je handelen op de markt die voor jou het meest interessant is. Zo kun je profiteren van verschillende marktomstandigheden en kansen benutten om winst te maken met je beleggingen.

Winners & Losers

Bij het beleggen in aandelen zijn er altijd winnaars en verliezers. Dit komt doordat de prijzen van aandelen voortdurend veranderen op basis van vraag en aanbod. Als een bedrijf goede resultaten behaalt en groeipotentieel heeft, zullen de aandelenkoersen stijgen, waardoor beleggers winst kunnen maken.

Aan de andere kant, als een bedrijf slechte resultaten heeft of te maken krijgt met negatieve gebeurtenissen, kunnen de aandelenkoersen dalen en kunnen beleggers geld verliezen. Het is belangrijk om constant de markt en het nieuws in de gaten te houden om te weten welke aandelen het goed doen en welke aandelen mogelijk verlies opleveren.

Real-time koersen

DEGIRO biedt real-time koersen op hun beleggingsplatform en app. Dit betekent dat je altijd de meest actuele prijzen kunt zien van de aandelen en andere financiële producten waarin je geïnteresseerd bent.

Of je nu wilt weten hoe de markt op dit moment presteert of snel wilt reageren op veranderingen, met DEGIRO heb je direct toegang tot real-time informatie. Zo kun je weloverwogen beslissingen nemen en profiteren van kansen op de markt.

Interactieve grafieken

Met DEGIRO heb je toegang tot interactieve grafieken die je helpen bij het analyseren van de markt en het nemen van beslissingen. Deze grafieken geven je real-time informatie over de prijzen van aandelen en andere financiële instrumenten.

Je kunt verschillende indicatoren en technische tools gebruiken om trends en patronen te identificeren. Met de 10 lagen diepe orderbook op Euronext kun je ook de koop- en verkooporders van andere beleggers zien.

Door gebruik te maken van deze krachtige hulpmiddelen kun je beter geïnformeerde investeringsbeslissingen nemen en je portefeuille optimaliseren.

ESG Ratings

ESG Ratings zijn een belangrijke overweging voor beleggers die geïnteresseerd zijn in duurzaam beleggen. ESG staat voor Environmental, Social, and Governance en verwijst naar de criteria die worden gebruikt om de duurzaamheidsprestaties van een bedrijf te beoordelen.

Met ESG Ratings kunnen beleggers de milieu-impact, sociale betrokkenheid en bestuurlijke praktijken van een bedrijf evalueren voordat ze investeren. Dit helpt beleggers om bedrijven te selecteren die zich inzetten voor duurzame praktijken en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

ESG Ratings worden steeds belangrijker in de financiële wereld, aangezien steeds meer beleggers waarde hechten aan duurzaamheid en ethische beleggingspraktijken. Door te kijken naar ESG Ratings kunnen beleggers investeren in bedrijven die niet alleen financieel winstgevend zijn, maar ook bijdragen aan een betere wereld.

Analistenvisie

De Analistenvisie is een essentiële tool voor beleggers bij DEGIRO. Het stelt beleggers in staat om de mening en aanbevelingen van analisten over specifieke aandelen te bekijken. Met deze functie krijg je toegang tot de nieuwste beleggingsadviezen en rapporten van gerenommeerde analisten.

Dit helpt je om geïnformeerde beslissingen te nemen en je beleggingsstrategie te optimaliseren. Je hebt toegang tot gedetailleerde financiële gegevens, inclusief cijfers over omzet, winst en kasstroom.

Met deze informatie kun je de prestaties van een bedrijf analyseren en inzicht krijgen in toekomstige groeipotentieel.

Financiële gegevens

Bij DEGIRO hebben we een schat aan financiële gegevens beschikbaar om je te helpen bij je beleggingsbeslissingen. Je hebt toegang tot real-time koersen, interactieve grafieken en analistenvisies.

Daarnaast bieden we ook ESG-ratings, zodat je kunt beleggen met aandacht voor milieu, sociale en governance-overwegingen. Met onze Touch & Face ID-functie en twee-staps-verificatie stellen we de veiligheid van jouw financiële gegevens voorop.

Bij DEGIRO kun je ook financiële nieuwsberichten volgen, up-to-date blijven met de economische kalender en informatie vinden over de winnaars en verliezers op de markt. We streven er voortdurend naar om ons beleggingsplatform te verbeteren en ervoor te zorgen dat je alle tools hebt die je nodig hebt om succesvol te beleggen.

Touch & Face ID

Bij DEGIRO kun je gemakkelijk en veilig inloggen met je vingerafdruk of gezichtsherkenning dankzij de Touch & Face ID functie. Dit maakt het niet alleen snel en handig om toegang te krijgen tot je beleggingsaccount, maar zorgt ook voor extra beveiliging.

Met deze biometrische authenticatie hoef je geen wachtwoorden meer te onthouden of in te voeren, wat het risico op ongeoorloofde toegang verkleint. Met Touch & Face ID heb je dus snel en veilig toegang tot je beleggingsportefeuille bij DEGIRO.

Twee-staps-verificatie

Ik vind het belangrijk dat mijn beleggingsaccount goed beveiligd is. Daarom ben ik blij dat DEGIRO twee-staps-verificatie aanbiedt. Met deze extra beveiligingsfunctie kan ik ervoor zorgen dat alleen ik toegang heb tot mijn account.

Het proces is eenvoudig: nadat ik mijn gebruikersnaam en wachtwoord heb ingevoerd, ontvang ik een extra verificatiecode via sms of de Google Authenticator-app. Deze code moet ik invoeren om toegang te krijgen tot mijn account.

Met twee-staps-verificatie voel ik me veiliger en kan ik met een gerust hart investeren in aandelen.

Krijg toegang tot wereldwijde beurzen

Bij DEGIRO kun je gemakkelijk toegang krijgen tot wereldwijde beurzen. Met ons online platform en app kunnen beleggers over de hele wereld handelen in verschillende financiële producten, waaronder aandelen, opties, futures, ETF’s en obligaties.

Of je nu geïnteresseerd bent in Europese, Amerikaanse of Aziatische markten, bij DEGIRO heb je de mogelijkheid om te investeren in verschillende internationale beurzen. Dit geeft beleggers de vrijheid en flexibiliteit om hun portefeuille te diversifiëren en kansen te benutten die zich voordoen op wereldwijde markten.

Met DEGIRO kun je jouw geld effectief investeren en profiteren van wereldwijde beleggingsmogelijkheden.

Beleggersacademie

Leer de basisprincipes van beleggen en ontdek hoe je met kleine bedragen kunt investeren. Open een gratis rekening en start je beleggingsavontuur vandaag nog! Lees verder op onze website.

Lessen

Als beginnende belegger kun je bij DEGIRO profiteren van de beleggersacademie, waarin verschillende lessen worden aangeboden om je kennis over financiële producten en beleggingsstrategieën te vergroten. Hier zijn enkele belangrijke lessen die je kunt volgen:

 1. Leer over financiële producten: Ontdek de verschillende soorten beleggingsproducten, zoals aandelen, opties, futures, ETF’s en obligaties.
 2. Begrijp ordertypes: Leer hoe je verschillende ordertypes kunt gebruiken om effectief te handelen op de markt.
 3. Bepaal je beleggingsstijl: Ontdek welke beleggingsstijl het beste bij jou past en hoe je deze kunt toepassen om winst te behalen.
 4. Investeer met kleine bedragen: Leer hoe je kunt beginnen met beleggen zelfs als je maar een klein bedrag hebt om te investeren.
 5. Beleggen als alternatief voor sparen: Ontdek waarom beleggen een slimme keuze kan zijn in plaats van traditioneel sparen.
 6. Kies een broker met lage kosten: Leer waarom het belangrijk is om een broker te kiezen met lage kosten om je rendement te maximaliseren.
 7. Minimale investering: Bepaal wat de minimale investering moet zijn op basis van jouw doelen en financiële situatie.
 8. Het verwachte rendement: Ontdek hoe je het verwachte rendement van een belegging kunt berekenen en wat dit betekent voor jouw portefeuille.
 9. Open een gratis rekening: Leer hoe je gemakkelijk en snel een gratis beleggingsrekening kunt openen bij DEGIRO.

Concepten

Ik wil je graag enkele belangrijke concepten introduceren die nuttig kunnen zijn bij het beleggen:

 • Ordertypes: Bij DEGIRO kun je verschillende ordertypes plaatsen, zoals market orders, limietorders en stop loss-orders. Deze ordertypes stellen je in staat om de prijs en timing van je beleggingen nauwkeuriger te beheren.
 • Beleggingsstrategieën: Er zijn verschillende beleggingsstrategieën die je kunt volgen, afhankelijk van je doelen en tolerantie voor risico. Enkele veelvoorkomende strategieën zijn waardebelegging, groeibelegging en indexbelegging.
 • Risicomanagement: Het is belangrijk om te begrijpen hoe je het risico van je beleggingen kunt minimaliseren. Dit kan onder andere door diversificatie, waarbij je je geld spreidt over verschillende sectoren of regio’s.
 • Financiële ratio’s: Door financiële ratio’s te bestuderen, zoals de Price/Earnings (P/E)-ratio en Return on Investment (ROI), kun je inzicht krijgen in de financiële gezondheid en prestaties van een bedrijf voordat je besluit erin te investeren.
 • Marktanalyse: Het is altijd verstandig om de markt te analyseren voordat je investeringsbeslissingen neemt. Dit kan inhouden dat je het nieuws volgt, technische analyse toepast op grafieken of fundamentele analyse gebruikt om bedrijven of sectoren te evalueren.

Beleggen met kleine bedragen

Als je wilt beginnen met beleggen, maar maar een klein bedrag beschikbaar hebt, dan is dat zeker mogelijk. Zelfs met kleine bedragen kun je profiteren van de voordelen van beleggen.

Bij DEGIRO kun je al beleggen vanaf €1. Op die manier kun je rustig ervaring opdoen en een gevoel krijgen voor de markten. Het is belangrijk om je beleggingstijl te bepalen en regelmatig te beleggen.

Kies ook een broker met lage kosten, zoals DEGIRO, zodat je investeringen niet worden opgeslokt door hoge tarieven. Of je nu €10 of €100 hebt om te investeren, bij DEGIRO kun je een gratis rekening openen en beginnen met beleggen.

Beleggen als alternatief voor sparen

Ik zie beleggen als een aantrekkelijk alternatief voor sparen. In plaats van je geld op een spaarrekening te laten staan en te wachten op een lage rente, kun je ervoor kiezen om te investeren in de financiële markten.

Door te beleggen in aandelen, obligaties, ETF’s of andere financiële producten, heb je de mogelijkheid om je geld te laten groeien en mogelijk een hoger rendement te behalen. Dit is vooral interessant op lange termijn, omdat het je de kans geeft om de kracht van samengestelde groei te benutten.

Het is belangrijk om te onthouden dat beleggen risico met zich meebrengt en dat de waarde van je beleggingen kan schommelen. Maar met de juiste kennis, strategie en hulpmiddelen zoals aangeboden door DEGIRO, kun je bewust beleggen en je financiële doelen bereiken.

Beginnen met beleggen met kleine bedragen

Als beginnende belegger is het mogelijk om te starten met kleine bedragen. Bij DEGIRO kun je al beginnen met beleggen met kleine bedragen, wat het toegankelijk maakt voor iedereen.

Je hoeft geen grote investeringen te doen om te beginnen met beleggen. Met een kleiner bedrag kun je al ervaring opdoen en wennen aan het beleggen in de financiële markten. Dit geeft je de mogelijkheid om jouw beleggingsportefeuille op te bouwen en geleidelijk te groeien.

Het is belangrijk om te bepalen wat jouw minimale investering moet zijn en het beste beleggingsproduct te kiezen dat past bij jouw bedrag. Zo kun je profiteren van het verwachte rendement en jouw geld laten werken voor jou.

Bepaal uw beleggingsttijl

Om succesvol te beleggen, is het belangrijk om uw beleggingsstijl te bepalen. Uw beleggingsstijl is gebaseerd op uw doelen, risicotolerantie en tijdshorizon. Bij DEGIRO kunt u kiezen uit verschillende beleggingsstijlen, zoals defensief, gematigd of agressief.

Door uw beleggingsstijl te bepalen, kunt u gerichter investeren en uw portefeuille afstemmen op uw persoonlijke voorkeuren en doelen. Het is belangrijk om te onthouden dat uw beleggingsstijl kan veranderen na verloop van tijd en dat het verstandig is om regelmatig uw portefeuille te evalueren en aan te passen.

Beleggen op vaste momenten

Het beleggen op vaste momenten is een strategie die vaak wordt gebruikt door beleggers. Hierbij worden regelmatig kleine bedragen geïnvesteerd, meestal op een vast tijdstip, zoals elke maand of elk kwartaal.

Deze benadering kan helpen om de emoties uit het beleggingsproces te halen en zorgt voor een consistente inleg in de portefeuille. Het maakt niet uit of de markt stijgt of daalt, omdat het doel is om op lange termijn vermogen op te bouwen.

Door op vaste momenten te beleggen, profiteren beleggers ook van het zogenaamde “gemiddeld aankopen” effect. Dit betekent dat wanneer de prijzen laag zijn, er meer aandelen kunnen worden gekocht voor hetzelfde bedrag.

Kies een broker met lage kosten

Ik heb gekozen voor DEGIRO vanwege de ongekend lage tarieven voor zelf beleggen. Het is belangrijk om een broker te kiezen die lage kosten in rekening brengt, omdat dit invloed heeft op je rendement.

Bij DEGIRO zijn de tarieven zeer competitief, waardoor je meer geld kunt investeren en potentieel meer winst kunt maken. Lage kosten betekenen niet dat je compromissen hoeft te sluiten op het gebied van functionaliteit of gebruiksgemak – DEGIRO biedt een uitgebreid beleggingsplatform en app aan, met toegang tot veel nuttige financiële informatie en data.

Het openen van een online rekening bij DEGIRO is ook gratis, waardoor het nog aantrekkelijker is voor beginnende beleggers. Kortom, door een broker te kiezen met lage kosten zoals DEGIRO, kun je je beleggingspotentieel maximaliseren.

Inactiviteitskosten

Inactiviteitskosten zijn kosten die in rekening worden gebracht wanneer een belegger geen transacties uitvoert binnen een bepaalde periode. Bij DEGIRO worden inactiviteitskosten alleen in rekening gebracht als er geen handelingen worden verricht gedurende een heel jaar.

Deze kosten zijn bedoeld om beleggers te stimuleren actief te blijven handelen en hun investeringen up-to-date te houden. Het is echter belangrijk op te merken dat deze kosten kunnen verschillen afhankelijk van het type account en de marktomstandigheden.

Dus als je van plan bent om beleggingen voor een langere tijd aan te houden zonder veel transacties, is het belangrijk om rekening te houden met de mogelijke inactiviteitskosten.

Onderhoudskosten

Onderhoudskosten zijn kosten die in rekening worden gebracht door brokers voor het beheren en onderhouden van beleggingsrekeningen. Bij DEGIRO zijn deze kosten echter minimaal. Als online broker biedt DEGIRO ongekend lage tarieven voor zelf beleggen.

Dat betekent dat er geen onderhoudskosten in rekening worden gebracht voor het beheren van jouw beleggingsportefeuille. Dit geeft je de vrijheid om je geld te investeren zonder je zorgen te hoeven maken over extra kosten.

Bij DEGIRO kun je dus volop profiteren van de financiële markten zonder dat dit ten koste gaat van je winst. Zo houd je meer geld over om te investeren en kun je optimaal rendement behalen.

Bewaarloon

Bij beleggen in aandelen is het belangrijk om rekening te houden met kosten, zoals het bewaarloon. Het bewaarloon is de vergoeding die je betaalt aan de broker voor het bewaren van je aandelen in een portefeuille.

Bij DEGIRO hanteren we lage tarieven en rekenen we geen bewaarloon. Dit betekent dat je geen extra kosten hebt voor het aanhouden van je aandelen bij ons. Zo kun je optimaal profiteren van je beleggingen zonder dat je geld verliest aan onnodige kosten.

We streven ernaar om onze tarieven zo transparant en voordelig mogelijk te houden, zodat jij als belegger het maximale uit je investeringen kunt halen.

Wat moet uw minimale investering zijn?

Mijn minimale investering bij DEGIRO hangt af van het beleggingsproduct waarin ik geïnteresseerd ben. Bij DEGIRO zijn er geen minimale investeringsvereisten voor de meeste aandelen en ETF’s.

Dit betekent dat ik kan beginnen met beleggen met het bedrag dat ik comfortabel vind. Voor andere beleggingsproducten, zoals opties en futures, gelden er mogelijk wel minimale investeringsvereisten.

Het is belangrijk om de voorwaarden en kosten van elk product te controleren voordat ik beslis hoeveel ik wil investeren. Bij DEGIRO heb ik de flexibiliteit om te kiezen hoeveel ik wil beleggen, wat het een aantrekkelijke optie maakt, zelfs voor beginnende beleggers.

Bepaal het beste beleggingsproduct voor uw bedrag

Bij het bepalen van het beste beleggingsproduct voor uw bedrag, is het belangrijk om rekening te houden met uw persoonlijke financiële situatie en doelen. DEGIRO biedt een breed scala aan beleggingsproducten, zoals aandelen, opties, futures, obligaties, turbo’s, beleggingsfondsen en trackers.

U kunt kiezen op basis van uw risicobereidheid en de gewenste mate van betrokkenheid bij uw investering. Het gebruik van ons kenniscentrum kan u helpen bij het begrijpen van de verschillende producten en hun mogelijke rendementen.

Het verwachte rendement

Ik vind het belangrijk om te weten wat het verwachte rendement is voordat ik besluit te beleggen. Bij DEGIRO hebben ze me hier goed over geïnformeerd. Het verwachte rendement is de mogelijke winst die je kunt behalen op je belegging.

Dit wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren, zoals het type aandeel en de prestaties van het bedrijf. Uiteraard zijn er altijd risico’s verbonden aan beleggen, maar bij DEGIRO bieden ze een schat aan informatie en tools om je te helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen.

Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van interactieve grafieken, financiële gegevens en analistenvisies om je beleggingsstrategie te ondersteunen.

Beleggen met kleine bedragen? Open een gratis rekening

Als je wilt beleggen met kleine bedragen, is het openen van een gratis rekening bij DEGIRO de ideale keuze. Bij DEGIRO kun je al met een klein bedrag beginnen en profiteren van lage tarieven.

Je hebt toegang tot een breed scala aan financiële producten, zoals aandelen, opties, ETF’s en obligaties. Daarnaast biedt DEGIRO een kenniscentrum waar je kunt leren over beleggen en verschillende beleggingsstrategieën.

Begin vandaag nog met beleggen en maak gebruik van de mogelijkheid om je geld te laten groeien.

Platform & App

Het platform en de app van DEGIRO bieden interactieve grafieken, een 10 lagen diep orderbook op Euronext en een schat aan financiële gegevens en ratio’s voor de beste beleggingservaring.

Met interactieve grafieken, een 10 lagen diep orderbook op Euronext en enorm veel financiele data en ratio’s ben je de beste bele

Met onze interactieve grafieken kunnen beleggers gedetailleerde analyses maken van de markt en het gedrag van aandelen volgen. Het 10 lagen diep orderbook op Euronext biedt een diepgaand inzicht in de vraag- en aanbodniveaus van verschillende aandelen.

Daarnaast bieden we een schat aan financiële data en ratio’s, zodat beleggers goed geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Met al deze tools en informatie ben je in staat om de beste beleggingsstrategie te bepalen en het maximale rendement uit je investeringen te halen.

Meer over beleggen

Als je gefascineerd bent door de financiële sector, hebben we interessante stukken over “rbs aandelen” en “salesforce aandelen“. Voor diegenen die benieuwd zijn naar de toekomst van technologie, duiken we in de wereld van “ai aandelen” en “jex aandelen“.

Op het gebied van de chemische industrie bieden we grondige analyses van “aandelen dow chemical” en “basf aandelen“. Als je meer geïnteresseerd bent in hoe je kunt handelen, moet je zeker onze post over “giro aandelen” bekijken.

Voor wie een neus heeft voor de volgende grote doorbraak in de auto-industrie, is er een blogpost over “xpeng aandelen” en “intel aandelen“. De IT-sector wordt zeker niet vergeten, met stukken over “cgi aandelen“.

Als je graag investeert in opkomende bedrijven, hebben we iets voor je: “ausnutria aandelen“. En als je de toekomst van AI en machine learning wilt begrijpen, mag je onze blog over “chatgpt aandelen” niet missen.

Onze maritieme investeerders zullen ook dol zijn op onze sectie over “boskalis aandelen“. Als je geïnteresseerd bent in biotechnologie, hebben we artikelen over “aandelen oxurion“.

Voor de mediajunkies onder ons, we hebben diepgaande analyses van “fd aandelen” en “nu.nl aandelen“. In de sector van geavanceerde technologieën is er aandacht voor “smart photonics aandelen“.

Verder, voor diegenen die zich richten op de farmaceutische sector, bieden we gedetailleerde inzichten in “aandelen merck“. En voor de duurzaam bewuste investeerders hebben we ook “aandelen asmi” en “aandelen oatly“.

Als laatste, maar zeker niet de minste, hebben we voor liefhebbers van luxe auto’s en engineering een stuk over “rolls royce aandelen“.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn Giro Aandelen?

Giro Aandelen zijn financiële investeringen die worden gemaakt via een online handelsplatform of effectenmakelaar, zoals De Giro.

2. Wat is het voordeel van het gebruik van een Giro Rekening voor aandelenhandel?

Een Giro Rekening stelt beleggers in staat om op een eenvoudige en efficiënte manier deel te nemen aan de aandelenhandel, terwijl ze profiteren van de expertise van een beleggingsmakelaar.

3. Hoe kan ik online handelen met Giro Aandelen?

Met Giro Aandelen kunt u online handelen door een account aan te maken bij de financiële makelaar De Giro, daar kunt u aandelen kopen en verkopen.

4. Wat zijn effecten in de context van Giro Aandelen?

In de context van Giro Aandelen zijn effecten financiële instrumenten zoals aandelen, obligaties of fondsen die u via de De Giro broker kunt kopen en verkopen.

» Referenties

1. Beal, D., Goyen, M., & Phillips, P. J. (2005). Why do we invest ethically? The Journal of Investing, 14(3), 66-77.
https://research.usq.edu.au/item/9x7z6/why-do-we-invest-ethically

2. Hao, Q., Dong, D., & Wu, K. (Date unknown). Online investment forum and the market response around earnings announcement in the Chinese stock markets. International Journal of Accounting & Information Management.
https://www.emerald.com/insight/content/doi/10.1108/IJAIM-11-2018-0128/full/html

3. Chan, L. K. C., & Lakonishok, J. (2004). Value and Growth Investing: Review and Update. Financial Analysts Journal, 60(1), 71-86. Published online: 02 Jan 2019.
https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.2469/faj.v60.n1.2593

» Referenties

Conclusie beste beleggingsplatform 2023

 • Beste beleggingsplatform – DEGIRO
 • Beste platform voor aandelen en crypto – eToro
 • Beste platform voor zelf beleggen – DEGIRO
 • Beste platform voor laten beleggen in aandelen – SAXO Bank
Team Aandeelbeleggen.nl

Team Aandeelbeleggen.nl

Wij vormen het enthousiaste team achter AandeelBeleggen.nl, met een gedeelde toewijding om betrouwbare informatie over aandelenbeleggingen te delen. Met een diepgaande interesse in financiën en beleggen, streven we ernaar om onze bezoekers te voorzien van waardevolle inzichten. Ontdek hoe wij je kunnen bijstaan bij het verwezenlijken van je financiële doelen en investeringsambities. Lees meer over ons >

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *