Selecteer een pagina

Contact 

Stuur ons een bericht

Heb je bijvoorbeeld vragen over aandelen, obligaties, ETF’s, dan kun je deze stellen via ons contactformulier. We nemen binnen werkdagen contact met je op. Snel antwoord nodig, bel ons!

Frequently Asked Questions

Hoe werkt de beurs?

Beurzen brengen vraag en aanbod van geld (kapitaal) samen. Dit creëert een markt voor effecten zoals aandelen. Bedrijven die geld willen ophalen voor investeringen kunnen aandelen of obligaties uitgeven. 

Wat is een ETF?

ETF staat voor Exchange Traded Fund. Dit zijn fondsen die op de beurs verhandeld worden. Dit is ook direct het verschil met andere fondsen. ETF’s worden ook wel indextrackers of kortweg tracker genoemd. Beleggen in ETF’s is een ideale optie voor beginners.

Waar kun je starten met beleggen?

De grootste en bekendste handelsplatformen van Nederland zijn DEGIRO en BUX Zero. Bij deze brokers kun je in jezelf investeren en een beleggingsrekening openen. Beide brokers zijn geschikt voor beginners. 

Wat zijn obligaties?

Als je een obligatie koopt, leen je geld aan de instelling uit die de obligatie uitgeeft. Obligaties zijn verhandelbare obligaties zoals staats- en bedrijfsobligaties.

Wat zijn aandelen?

Aandelen zijn in de eerste plaats een instrument waarmee bedrijven zichzelf financieren. Bedrijven geven aandelen uit om geld in te zamelen om hun bedrijf te runnen. Zowel een besloten vennootschap als een naamloze vennootschap kan aandelen uitgeven.

Wat is het minimumbedrag voor beleggen? 

Je kan al vanaf een paar tientjes per maand beginnen met beleggen. Bij een kleine inleg is het rendementspotentieel ook klein. De minimale inleg om te beginnen met beleggen ligt tussen de €1- €10. Hiermee kun je bijvoorbeeld beleggen in BUX Zero.

Waarmee kunnen wij je helpen?

Beleggen is ook onze passie. Ons ervaren team staat daarom persoonlijk voor u klaar om u verder te helpen. Heeft u hulp nodig of wilt u een vraag stellen? Onze medewerkers helpen u graag op weg.

We zijn openhartig over de mogelijkheden en onmogelijkheden en zeggen hoe het zit.

We willen de complexe en gesloten financiële sector begrijpelijk en transparant maken.

Wij vertellen wat er kan, maar ook wat er niet kan.