In dit artikel

Buy and Hold: De lange termijn beleggingsstrategie uitgelegd

Buy and Hold: De lange termijn beleggingsstrategie uitgelegd (2024)

In dit artikel

Heeft u ooit de term “Buy and Hold” gehoord en je afgevraagd wat het betekent? Als belegger heb ik ook deze term meerdere keren tegengekomen, maar ik heb er nooit echt rekening mee gehouden totdat ik mij realiseerde dat het een bewezen langetermijn beleggingsstrategie is.

In dit artikel zal ik deze strategie vanuit de grond opbouwen, de voordelen en nadelen bespreken en uitleggen hoe je “Buy and Hold” kunt toepassen op jouw beleggingen. Dus, bent u klaar om iets nieuws te leren over beleggen? Laten we beginnen!

Key Takeaway:

Het beste beleggingsplatform van 2024 is DEGIRO, omdat het lage kosten, een uitgebreid aanbod van financiële instrumenten en een gebruiksvriendelijke interface combineert, waardoor zowel beginnende als ervaren beleggers efficiënt kunnen handelen.

Wat is de Buy and Hold-strategie?

De Buy and Hold-strategie is een passieve beleggingsstrategie waarbij beleggers hun aandelen of andere effecten voor een lange termijn aanhouden.

Passieve beleggingsstrategie

Een passieve beleggingsstrategie zoals buy and hold betekent in feite dat je aandelen of andere effecten koopt en deze voor lange termijn vasthoudt. Je vermijdt actief handelen en proberen de markt te timen.

In plaats daarvan focus je op de waarde van geduld en blijf je je posities behouden, zelfs tijdens marktschommelingen. Belangrijk bij deze strategie is het doen van grondig onderzoek voordat je beleggingen koopt.

Immers, je wilt ze voor een lange periode houden. Van aandelen tot ETF’s, obligaties, opties en futures, vrijwel alle soorten effecten zijn geschikt voor deze strategie. Het is ideaal als je niet constant de markt wilt monitoren en emoties uit de beleggingsbeslissingen wilt verwijderen.

Het vraagt echter wel discipline en het vermogen om op lange termijn te denken en geduldig te wachten op rendement.

Waarom deze strategie handhaven?

Ik kies ervoor om de Buy and Hold-strategie te handhaven omdat het mij in staat stelt om te profiteren van langetermijntrends en marktgroei. Door mijn beleggingen voor een lange tijd vast te houden, vermijd ik het actief handelen en het proberen te timen van de markt.

Het helpt me ook om emoties uit mijn beleggingsbeslissingen te verwijderen, omdat ik niet beïnvloed word door kortetermijnkoersschommelingen. Door geduldig te zijn en op lange termijn te denken, kan ik wachten op rendement en discipline opbouwen in mijn beleggingsstrategie.

Wat zijn de Voordelen van Buy and Hold?

– Minder tijd (en stress) nodig voor het beheer van de beleggingen

– Minder kennis nodig over verschillende beleggingsproducten

– Weinig kosten in vergelijking met actieve beleggingsstrategieën

Minder tijd (en stress)

Met de buy-and-hold strategie hoef je niet constant de markt in de gaten te houden en dat bespaart je veel tijd en stress. In plaats van te proberen de beste momenten te timen om te kopen of verkopen, houd je simpelweg je beleggingen voor de lange termijn vast.

Dit betekent dat je niet elke dag bezig hoeft te zijn met het volgen van markttrends en het maken van snelle beslissingen. Hierdoor kun je je tijd besteden aan andere dingen die belangrijk voor je zijn, terwijl je vertrouwt op de langetermijngroei van je beleggingen.

Minder kennis nodig

Bij de Buy and Hold-strategie is er minder kennis nodig dan bij andere beleggingsstrategieën. Je hoeft niet constant de markt te volgen of te proberen trends te voorspellen. In plaats daarvan richt je je op het selecteren van kwalitatief hoogwaardige beleggingen die je voor de lange termijn kunt aanhouden.

Dit betekent dat je niet voortdurend bezig hoeft te zijn met het analyseren van complexe gegevens of het maken van ingewikkelde handelsbeslissingen. Door eenvoudigweg geduldig te blijven en vast te houden aan je beleggingen, kun je profiteren van langetermijnrendement zonder dat je een expert op de markt hoeft te zijn.

Weinig kosten

Het volgen van de buy-and-hold strategie kan ook leiden tot lagere kosten voor beleggers. Omdat je je posities op lange termijn behoudt, hoef je niet regelmatig transactiekosten te betalen voor het kopen en verkopen van effecten.

Dit kan op de lange termijn behoorlijk wat geld besparen. Bovendien hebben passieve beleggingsproducten zoals ETF’s over het algemeen lagere kostenratio’s in vergelijking met actief beheerde fondsen.

Door deze producten te kiezen, kun je de kosten verder verlagen en meer van je rendement behouden. Het beleggen in aandelen op de lange termijn kan ook leiden tot het verdienen van dividenden, wat een extra bron van inkomsten kan zijn zonder bijkomende handelskosten.

Wat zijn de Nadelen van Buy and Hold?

– Emoties laten meespelen

– Blind zijn voor structurele problemen

– Geen lange termijnvisie

– Weinig spreiden

– Niet genoeg uitzoomen

Emoties laten meespelen

Wanneer we emoties laten meespelen in onze beleggingsbeslissingen, kunnen we onszelf blootstellen aan onnodige risico’s. Het is natuurlijk normaal om gehecht te raken aan onze beleggingen en te reageren op de ups en downs van de markt.

Maar als we ons laten leiden door angst of hebzucht, kunnen we verkeerde beslissingen nemen. Buy and hold beleggen helpt ons echter om deze emoties onder controle te houden. Door vast te houden aan onze posities op lange termijn, kunnen we ons richten op de langetermijntrends en ons minder zorgen maken over kortetermijnkoersschommelingen.

Dit kan ons helpen om geduldig te blijven en rustig te wachten op rendement.

Blind zijn voor structurele problemen

Het is belangrijk om niet blind te zijn voor structurele problemen bij het volgen van de buy-and-hold strategie. Hoewel deze strategie gericht is op langetermijntrends en marktgroei, kan het gevaarlijk zijn om structurele problemen over het hoofd te zien.

Een gebrek aan lange termijnvisie en het negeren van signalen van potentiële problemen kan leiden tot grote verliezen. Het is cruciaal om de markt regelmatig te blijven controleren en kritisch te kijken naar de posities in je portefeuille.

Wees alert op veranderingen en neem tijdig actie indien nodig om je investeringen te beschermen en je vermogensgroei te waarborgen.

Geen lange termijnvisie

Ik geloof sterk in het belang van een lange termijnvisie als het gaat om beleggen. Veel beleggers vallen echter in de valkuil van het focussen op korte termijnwinsten en verliezen het grotere plaatje uit het oog.

Dit gebrek aan lange termijnvisie kan leiden tot impulsieve beleggingsbeslissingen en gemiste kansen.

Door vast te houden aan de buy-and-hold strategie, ben ik in staat geweest om mijn focus te verleggen naar de toekomst en me niet te laten beïnvloeden door de dagelijkse ups en downs van de markt.

Weinig spreiden

Ik vind het belangrijk om te vermelden dat het risico van je beleggingen beperken door te spreiden een belangrijk onderdeel is van een goede beleggingsstrategie. Het is echter een nadeel van de buy and hold-strategie dat er vaak weinig sprake is van spreiding.

Bij buy and hold houd je immers gedurende lange tijd dezelfde beleggingen aan, zonder veel te verkopen of nieuwe beleggingen toe te voegen aan je portefeuille. Dit kan leiden tot een gebrek aan diversificatie en blootstelling aan onnodig risico.

Het is belangrijk om dit in gedachten te houden en indien mogelijk te overwegen om je portefeuille te spreiden om het risico te verminderen.

Niet genoeg uitzoomen

Niet genoeg uitzoomen kan een valkuil zijn bij de buy and hold-strategie. Het is belangrijk om regelmatig de tijd te nemen om de markt als geheel te analyseren en niet alleen te focussen op individuele beleggingen.

Door niet genoeg uit te zoomen, loop je het risico om structurele problemen of veranderingen in de markttrends over het hoofd te zien. Het is essentieel om een bredere blik te hebben en regelmatig je beleggingsportefeuille te evalueren om ervoor te zorgen dat je nog steeds op de juiste koers bent voor langetermijnsucces.

Hoe Buy and Hold Beleggen?

Bij het beleggen volgens de Buy and Hold-strategie is het belangrijk om de juiste beleggingsproducten te kiezen en periodiek te controleren.

De juiste producten kiezen

Het kiezen van de juiste beleggingsproducten is een belangrijk onderdeel van de buy-and-hold strategie. Hier zijn enkele punten om te overwegen:

 • Grondig onderzoek doen naar het beleggingsproduct voordat je het koopt.
 • Kijk naar de track record en prestaties van het beleggingsproduct in het verleden.
 • Overweeg de kosten en vergelijk deze met andere vergelijkbare producten.
 • Doe navraag bij ervaren beleggers of financiële adviseurs voor aanbevelingen.
 • Zorg ervoor dat het beleggingsproduct past bij jouw risicoprofiel en beleggingsdoelen.
 • Overweeg diversificatie door te investeren in verschillende soorten effecten, zoals aandelen, obligaties of ETF’s.
 • Hou rekening met eventuele belastingimplicaties bij het selecteren van bepaalde beleggingsproducten.

Niet elke broker is geschikt

Niet elke broker is geschikt voor de buy-and-hold strategie. Het is belangrijk om een broker te vinden die bij deze passieve beleggingsaanpak past. Zoek naar een broker die lage kosten en commissies biedt, omdat dit je rendement op lange termijn kan beïnvloeden.

Daarnaast is het belangrijk om te controleren of de broker een breed scala aan beleggingsproducten aanbiedt, zoals aandelen, obligaties, ETF’s en opties. Op deze manier kun je je portefeuille diversifiëren en profiteren van verschillende markttrends.

Doe grondig onderzoek voordat je een keuze maakt en zorg ervoor dat de broker betrouwbaar en gereguleerd is.

Periodiek controleren

Ik controleer regelmatig mijn beleggingen om ervoor te zorgen dat ik op de hoogte blijf van hun prestaties en eventuele veranderingen in de markt. Hier zijn een paar belangrijke dingen die ik periodiek controleer:

 1. De rendement van mijn beleggingsportefeuille.
 2. Eventuele dividenduitkeringen die ik heb ontvangen.
 3. De waarde van mijn beleggingen ten opzichte van mijn oorspronkelijke investering.
 4. Als er sprake is van wijzigingen in de markttrends of economische omstandigheden die invloed kunnen hebben op mijn beleggingen.
 5. Of er nieuwe informatie is over de bedrijven of sectoren waarin ik geïnvesteerd ben.
 6. Of er betere beleggingsmogelijkheden zijn die ik zou moeten overwegen.

Voorkom deze fouten

 1. Onderzoek niet grondig genoeg voordat je investeert.
 2. Te vaak handelen en proberen de markt te timen.
 3. Niet voldoende spreiden van je beleggingen.
 4. Emoties laten meespelen bij het nemen van beslissingen.
 5. Blind zijn voor structurele problemen binnen een beleggingsproduct.
 6. Geen langetermijnvisie hebben en snel rendement willen behalen.
 7. Niet regelmatig controleren en herzien van je beleggingen.
 8. Verkeerde keuzes maken met betrekking tot de broker die je gebruikt.

Meer over beleggen

Duiken in de wereld van “Beleggingsstrategieën” kan een uitdagende reis zijn. Er zijn talloze wegen die men kan inslaan. Ben je bijvoorbeeld iemand die gelooft in “Buy and hold” of voel je je meer aangetrokken tot het snelle tempo van “Daytraden“? Wellicht ben je iemand die zich richt op de intrinsieke waarde met “Waardebeleggen“, of zoek je juist naar snelgroeiende bedrijven met “Groeibeleggen“.

Voor degenen die van stabiliteit houden, kan “Dividensbeleggen” of “Dividend Beleggingsstrategieën” een geschikte keuze zijn. Als je besluit over je inlegmethodes, dan is het de moeite waard om “Dollar cost avaraging” te overwegen, tenzij je liever een “Lump sum” wilt investeren. En laten we het belang van “Pensioenplanning” en “Spaardoelen” niet vergeten, vooral wanneer we kijken naar “Beleggingsstrategieën voor de Lange Termijn“.

Bovendien moeten beleggers ook hun “Belastingplanning” overwegen, naast de diversificatie in “Verschillende sectoren“. Het eeuwige debat tussen “Actieve versus Passieve Beleggingsstrategieën” is ook een onderwerp dat je niet mag overslaan.

Ben je een nieuwkomer? Dan zouden de “Beste Beleggingsstrategieën voor Beginners” je op weg kunnen helpen. Maar het kiezen van de “Juiste Beleggingsstrategie” is essentieel voor iedereen. Het is ook cruciaal om te leren over “Risicobeheer in Beleggingsstrategieën” en het “Aanpassen van Beleggingsstrategieën” wanneer nodig. En voor de liefhebbers van grafieken en cijfers is “Technische Analyse in Beleggingsstrategieën” zeker een leesbeurt waard.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is de “Buy and Hold: De lange termijn beleggingsstrategie uitgelegd”?

“Buy and Hold: De lange termijn beleggingsstrategie uitgelegd” is een strategie waarbij een belegger aandelen koopt en deze voor een lange periode vasthoudt, ongeacht de schommelingen op de aandelenmarkt.

2. Wat is het verschil tussen een passieve belegger en een actieve belegger?

Een passieve belegger gebruikt de “buy and hold” strategie en probeert niet de markt te timen, terwijl een actieve belegger probeert te profiteren van korte termijn prijsschommelingen in de aandelenmarkt.

3. Kan ik miljonair worden door de “Buy and Hold: De lange termijn beleggingsstrategie uitgelegd” te gebruiken?

Het is mogelijk om miljonair te worden met de “Buy and Hold: De lange termijn beleggingsstrategie uitgelegd”, maar het hangt af van verschillende factoren zoals je initiële investering, de prestaties van je aandelen en de duur van je investering.

4. Heb ik een beleggingstrainer nodig om de “Buy and Hold: De lange termijn beleggingsstrategie uitgelegd” te leren?

Een beleggingstrainer kan nuttig zijn om je te helpen de strategie te begrijpen, maar het is niet vereist. Veel informatie over deze strategie is online beschikbaar.

» Referenties

1. Beal, D., Goyen, M., & Phillips, P. J. (2005). Why do we invest ethically? The Journal of Investing, 14(3), 66-77.
https://research.usq.edu.au/item/9x7z6/why-do-we-invest-ethically

2. Hao, Q., Dong, D., & Wu, K. (Date unknown). Online investment forum and the market response around earnings announcement in the Chinese stock markets. International Journal of Accounting & Information Management.
https://www.emerald.com/insight/content/doi/10.1108/IJAIM-11-2018-0128/full/html

3. Chan, L. K. C., & Lakonishok, J. (2004). Value and Growth Investing: Review and Update. Financial Analysts Journal, 60(1), 71-86. Published online: 02 Jan 2019.
https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.2469/faj.v60.n1.2593

» Referenties

Conclusie beste beleggingsplatform 2024

 • Beste beleggingsplatform – DEGIRO
 • Beste platform voor aandelen en crypto – eToro
 • Beste platform voor zelf beleggen – DEGIRO
 • Beste platform voor laten beleggen in aandelen – SAXO Bank
Team Aandeelbeleggen.nl

Team Aandeelbeleggen.nl

Wij vormen het enthousiaste team achter AandeelBeleggen.nl, met een gedeelde toewijding om betrouwbare informatie over aandelenbeleggingen te delen. Met een diepgaande interesse in financiën en beleggen, streven we ernaar om onze bezoekers te voorzien van waardevolle inzichten. Ontdek hoe wij je kunnen bijstaan bij het verwezenlijken van je financiële doelen en investeringsambities. Lees meer over ons >

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *