In dit artikel

Just Eat Takeaway Aandelen: Een Smaakvolle Beleggingsoptie

Just Eat Takeaway Aandelen: Een Smaakvolle Beleggingsoptie (2023)

In dit artikel

Ben je op zoek naar een bevredigende beleggingsoptie? Ik ken dat gevoel, want ik heb het zelf meegemaakt. In het wilde landschap van de aandelenmarkt heb ik ontdekt dat Just Eat Takeaway aandelen een interessante optie kunnen zijn, waarbij het bedrijf onlangs heeft aangekondigd 150 miljoen euro aan eigen aandelen te hebben ingekocht.

In dit artikel zal ik je alles vertellen over deze smaakvolle beleggingsoptie, inclusief recent nieuws en ontwikkelingen rond het aandeel. Klaar voor een winstgevend avontuur in de wereld van maaltijdbezorging?

Key Takeaway:

Het beste beleggingsplatform van 2023 is DEGIRO, omdat het lage kosten, een uitgebreid aanbod van financiële instrumenten en een gebruiksvriendelijke interface combineert, waardoor zowel beginnende als ervaren beleggers efficiënt kunnen handelen.

Samenvatting

 • Just Eat Takeaway heeft een hybride bedrijfsmodel dat maaltijdbezorging en een restaurantplatform combineert.
 • Het bedrijf richt zich op winstgevendheid in plaats van alleen maar marktaandeel.
 • Just Eat Takeaway heeft eigen aandelen ingekocht en de winstverwachting verhoogd.

Just Eat Takeaway Aandelen: Een Overzicht

Just Eat Takeaway heeft een hybride model dat zowel maaltijdbezorging als een restaurantplatform omvat. Het bedrijf streeft naar groei voor winstgevendheid, wat betekent dat ze zich richten op het vergroten van hun winstgevendheid in plaats van alleen maar marktaandeel.

Volgens analisten blijft het aandeel Just Eat Takeaway op ‘kopen’ staan, wat aangeeft dat het nog steeds een goede beleggingsoptie is.

Hybride model van JET

Just Eat Takeaway, ook wel bekend als JET, leidt de markt met zijn hybride bedrijfsmodel. Dit model is uniek omdat het een mix biedt van eigen bezorging en bezorging door restaurants.

Het bestaat uit twee delen – het restaurantplatform en de logistiek. Het restaurantplatform helpt restaurants om online te komen en hun menu’s aan een groter publiek te presenteren.

Aan de andere kant neemt de logistieke zijde van JET de verantwoordelijkheid voor het bezorgen van bestellingen van klanten rechtstreeks aan hun deur, waardoor restaurants zich kunnen concentreren op wat ze het beste doen – eten bereiden.

Dit hybride model heeft Just Eat Takeaway in staat gesteld om een groeiende klantenbasis te winnen en tegelijkertijd haar winstgevendheid te verbeteren.

Groei voor winstgevendheid

Het bedrijf Just Eat Takeaway heeft onlangs een verschuiving gemaakt in hun strategie. Ze hebben besloten zich meer te richten op winstgevendheid in plaats van alleen maar te streven naar een groter marktaandeel.

Dit is een slimme zet, omdat winstgevendheid ervoor kan zorgen dat het bedrijf financieel gezond blijft en toekomstige groei kan ondersteunen.

Hierbij komt ook de relevantie van de hogere rendabiliteitseisen van beleggers kijken. De ebitda (bedrijfsresultaat) van Just Eat Takeaway was hoger dan verwacht, wat positief is voor beleggers die op zoek zijn naar een goed rendement op hun investering.

Winstgevendheid voor groei

Just Eat Takeaway heeft besloten om de focus te verleggen van het vergroten van het marktaandeel naar het behalen van winstgevendheid. Dit betekent dat het bedrijf nu meer aandacht besteedt aan het verbeteren van de financiële resultaten in plaats van alleen maar te groeien.

Dit is een slimme zet, gezien de hogere rendabiliteitseisen van beleggers. Bovendien heeft Just Eat Takeaway al eigen aandelen ingekocht en de winstverwachting voor dit jaar verhoogd naar 225 miljoen euro.

Deze focus op winstgevendheid zal naar verwachting leiden tot een sterkere positie op de lange termijn en meer kansen bieden voor groei.

Aandeel Just Eat Takeaway blijft op ‘kopen’

Ik blijf het advies geven om aandelen van Just Eat Takeaway te kopen. Ondanks de vermoeidheid die het aandeel de afgelopen maanden heeft laten zien, is er stabilisatie onder de weerstand op ongeveer € 102 à € 103.

Het bedrijf heeft ook 150 miljoen euro aan eigen aandelen ingekocht en heeft de winstverwachting voor dit jaar verhoogd naar 225 miljoen euro. Daarnaast is het positief dat Just Eat Takeaway nu meer focus heeft op winstgevendheid in plaats van een groter marktaandeel.

Met al deze positieve ontwikkelingen blijf ik geloven dat het kopen van aandelen van Just Eat Takeaway een goede keuze is.

De Laatste Ontwikkelingen en Nieuws over Just Eat Takeaway

Just Eat Takeaway heeft onlangs aangekondigd dat ze eigen aandelen gaan inkopen, wat positief is voor de waarde van het aandeel. Daarnaast zijn ze ook op zoek naar een koper voor Grubhub, wat kan leiden tot verdere groei en uitbreiding van het bedrijf.

Meer informatie hierover kun je lezen in de blog.

Aandeleninkoop

Just Eat Takeaway heeft onlangs aangekondigd dat het 150 miljoen euro aan eigen aandelen gaat inkopen. Dit is een positieve stap omdat het laat zien dat het bedrijf vertrouwen heeft in de waarde van zijn eigen aandelen.

Door aandelen terug te kopen, kan Just Eat Takeaway ook zijn liquiditeitspositie versterken en de waarde van zijn aandelen voor bestaande aandeelhouders verhogen. Deze strategie kan ook helpen om eventuele verwatering van de aandelen te verminderen.

Over het algemeen kan dit positieve gevolgen hebben voor de beursprestaties van Just Eat Takeaway en beleggers kunnen dit als een kans zien om te profiteren van potentiële waardestijgingen.

Koper gezocht voor Grubhub

Just Eat Takeaway is op zoek naar een koper voor Grubhub, wat kan leiden tot miljarden aan inkomsten. Deze potentiële verkoop zal Just Eat Takeaway helpen om zijn focus te behouden op winstgevendheid, in plaats van het streven naar een groter marktaandeel.

Met deze strategische stap kan het bedrijf blijven groeien en zijn financiële positie versterken. De zoektocht naar een koper voor Grubhub toont het streven van Just Eat Takeaway om waarde te creëren voor zijn aandeelhouders en de toekomstige groei van het bedrijf te ondersteunen.

So if you are planning to invest in Just Eat Takeaway, keep an eye on this development as it could have a significant impact on the company’s performance and stock value in the long term.

Advies voor Beleggers

Wees verstandig en denk goed na over winst maken. Analyseer het aandeel en raadpleeg beleggingsadviezen. Klik hier om meer te lezen.

Verstandig nadenken over winst maken

Het is verstandig om goed na te denken over het maximaliseren van winst bij het beleggen in Just Eat Takeaway aandelen. Hoewel het bedrijf zich richt op winstgevendheid in plaats van marktaandeel, zijn er nog steeds uitdagingen waarmee rekening moet worden gehouden.

Het recente negatieve resultaat en het nettoverlies laten zien dat er enige vermoeidheid is in de prestaties van het bedrijf. Het is belangrijk om de huidige financiële positie en de winstverwachting in overweging te nemen bij het nemen van beleggingsbeslissingen.

Bovendien is het essentieel om de trends op de aandelenmarkt en de laatste ontwikkelingen en nieuws over Just Eat Takeaway te volgen om geïnformeerde beslissingen te kunnen nemen.

Analyse van het aandeel

Het aandeel van Just Eat Takeaway heeft de afgelopen maanden een vermoeidheid laten zien, maar vertoont nu stabilisatie onder de weerstand op ongeveer € 102 à € 103. Het bedrijf heeft een negatief resultaat voor belasting gehad en ook een nettoverlies geleden.

De winst per aandeel was echter positief en de koers-winstverhouding was laag. Just Eat Takeaway heeft eigen aandelen ingekocht en heeft de winstverwachting voor dit jaar verhoogd.

Het bedrijf is nu meer gericht op winstgevendheid in plaats van marktaandeel. De ebitda was hoger dan verwacht, wat goed nieuws is voor beleggers. Ondanks een tik na de bekendmaking van de resultaten, heeft Just Eat Takeaway plannen om aandelen te verkopen, wat het bedrijf aanzienlijke opbrengsten kan opleveren.

Beleggingsadviezen

Als belegger is het belangrijk om verstandig na te denken over de winst die je kunt maken met Just Eat Takeaway aandelen. Om je te helpen bij het nemen van een beslissing, volgen hier enkele beleggingsadviezen:

 • Analyseer het aandeel grondig voordat je investeert.
 • Let op de verwachte rendementen en de liquiditeitspositie van het bedrijf.
 • Overweeg de mogelijkheid voor Just Eat Takeaway om eigen aandelen in te kopen.
 • Houd rekening met de winstverwachting en de koers – winstverhouding.
 • Volg het laatste nieuws en let op mogelijke aandelentransacties.

Conclusie

Just Eat Takeaway aandelen zijn een smaakvolle beleggingsoptie met het bedrijf dat zich richt op winstgevendheid en een sterke liquiditeitspositie heeft. Het eigen aandeleninkoopprogramma en de verhoogde winstverwachting tonen het vertrouwen van het bedrijf in de toekomst.

Beleggers kunnen profiteren van de sectorprestaties en beloning van aandeelhouders.

Meer over beleggen

Als je interesse hebt in “Bedrijfsaandelen,” dan zijn er veel facetten om te overwegen. Wanneer je diversifieert in verschillende industrieën, kun je overwegen om je te verdiepen in chemische bedrijven. Neem bijvoorbeeld “aandelen arkema,” die een waardevolle toevoeging kunnen zijn, zeker als je al hebt geïnvesteerd in de gezondheidszorg met “abbott aandelen” of in de biotechnologie met “aandelen pharming.” Voor diegenen die op zoek zijn naar veelbelovende prospects, hebben we een speciale sectie over de “beste aandelen 2023“.

In de technologiehoek hebben “microsoft aandelen” en “aandelen adyen” veel aandacht gekregen, maar vergeet niet de entertainmentsector, waar “netflix aandelen” eveneens in de spotlight staan. Food delivery is ook niet te missen, met “aandelen just eat takeaway” die steeds meer tractie krijgen.

Voor de luchtvaartenthousiastelingen hebben we analyses over “air france klm aandelen,” en als je meer geïnteresseerd bent in bouw en infrastructuur, kijk dan naar “aandelen heijmans“. Sportliefhebbers zouden kunnen kijken naar “aandelen ajax,” terwijl “etfs aandelen” een goede optie zijn voor degenen die diversificatie zoeken.

Bij de onderwerpen rondom energie en duurzaamheid vormen “aandelen nikola” en “aandelen flow traiders” interessante leesstof. En laten we de “hoog divend aandelen” niet vergeten, een categorie die vaak wordt gezocht door inkomstengerichte beleggers.

De voedingssector biedt ook interessante opties, zoals “aandelen forfarmers“, “aandelen heineken“, en “aandelen unilever“. Logistiek en transport zijn eveneens vertegenwoordigd met “aandelen postnl” en “aandelen vopak“.

Veelgestelde Vragen

1. Wat betekent “Just Eat Takeaway Aandelen: Een Smaakvolle Beleggingsoptie”?

“Just Eat Takeaway Aandelen: Een Smaakvolle Beleggingsoptie” verwijst naar het idee dat investeren in deze aandelen een aantrekkelijke beleggingsmogelijkheid kan zijn.

2. Hoe is de beursintroductie van Just Eat Takeaway Aandelen?

De beursintroductie van Just Eat Takeaway aandelen was een belangrijke gebeurtenis, waarmee het bedrijf zijn ondergewaardeerde status en underperformance leek te overwinnen.

3. Kan ik rekenen op een verwacht rendement bij het investeren in Just Eat Takeaway aandelen?

Ja, hoewel het verwachte rendement altijd afhangt van marktcondities en specifieke bedrijfsprestaties, bieden Just Eat Takeaway aandelen potentieel voor positief rendement.

4. Wat betekent het als een bedrijf besluit om eigen aandelen in te kopen?

Wanneer een bedrijf zoals Just Eat Takeaway besluit om eigen aandelen in te kopen, kan dit gezien worden als een signaal van vertrouwen in hun toekomstige groei en potentieel voor waardecreatie.

5. Biedt Just Eat Takeaway online bestellingen en voedselbezorging aan?

Ja, Just Eat Takeaway is een populair platform voor het bestellen van eten en voedselbezorging. Dit draagt bij aan hun aantrekkelijkheid als beleggingsmogelijkheid.

» Referenties

1. Beal, D., Goyen, M., & Phillips, P. J. (2005). Why do we invest ethically? The Journal of Investing, 14(3), 66-77.
https://research.usq.edu.au/item/9x7z6/why-do-we-invest-ethically

2. Hao, Q., Dong, D., & Wu, K. (Date unknown). Online investment forum and the market response around earnings announcement in the Chinese stock markets. International Journal of Accounting & Information Management.
https://www.emerald.com/insight/content/doi/10.1108/IJAIM-11-2018-0128/full/html

3. Chan, L. K. C., & Lakonishok, J. (2004). Value and Growth Investing: Review and Update. Financial Analysts Journal, 60(1), 71-86. Published online: 02 Jan 2019.
https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.2469/faj.v60.n1.2593

» Referenties

Conclusie beste beleggingsplatform 2023

 • Beste beleggingsplatform – DEGIRO
 • Beste platform voor aandelen en crypto – eToro
 • Beste platform voor zelf beleggen – DEGIRO
 • Beste platform voor laten beleggen in aandelen – SAXO Bank
Team Aandeelbeleggen.nl

Team Aandeelbeleggen.nl

Wij vormen het enthousiaste team achter AandeelBeleggen.nl, met een gedeelde toewijding om betrouwbare informatie over aandelenbeleggingen te delen. Met een diepgaande interesse in financiën en beleggen, streven we ernaar om onze bezoekers te voorzien van waardevolle inzichten. Ontdek hoe wij je kunnen bijstaan bij het verwezenlijken van je financiële doelen en investeringsambities. Lees meer over ons >

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *