In dit artikel

Air Liquide Aandelen: De Luchtige Keuze voor Beleggers

Air Liquide Aandelen: De Luchtige Keuze voor Beleggers(2024)

In dit artikel

Zit u te denken om te beleggen in de aandelenmarkt? Ik zat in dezelfde positie, maar ontdekte toen het potentieel van Air Liquide, het populairste aandeel voor Franse beleggers dat zelden teleurstelt op de financiële markten.

In deze blogpost leer ik u alles over hoe u kunt investeren in Air Liquide, van het begrijpen van de huidige aandelenkoers tot het analyseren van toekomstige groeiscenario’s. Laten we beginnen met een uitgebreide gids die u helpt om slimme en winstgevende beslissingen te nemen.

Key Takeaway:

Het beste beleggingsplatform van 2024 is DEGIRO, omdat het lage kosten, een uitgebreid aanbod van financiële instrumenten en een gebruiksvriendelijke interface combineert, waardoor zowel beginnende als ervaren beleggers efficiënt kunnen handelen.

Samenvatting

 • Air Liquide is een toonaangevende wereldwijde leverancier van industriële gassen en diensten, wat het aandeel aantrekkelijk maakt voor beleggers.
 • Het aandeel heeft consistent goede financiële prestaties laten zien en beloont langetermijnbeleggers met extra dividend.
 • Beleggers kunnen aandelen van Air Liquide kopen op de beurs door een effectenrekening te openen en orders te plaatsen.
 • Het dividend van Air Liquide kan een extra bron van inkomsten zijn en de prestaties van het aandeel worden nauwlettend gevolgd door analisten.

Wat is Air Liquide en waarom beleggen in Air Liquide?

Air Liquide is een toonaangevende wereldwijde leverancier van industriële gassen en diensten. Beleggen in Air Liquide kan een goede keuze zijn vanwege de sterke financiële prestaties, het consistente dividendbeleid en de positieve vooruitzichten voor de industrie.

Presentatie van Air Liquide

Air Liquide is een wereldwijd leider in de gassenindustrie, bekend om zijn vooruitstrevende technologieën en hoogwaardige producten. Het bedrijf specialiseert zich in het produceren van industriële gassen zoals zuurstof, stikstof en waterstof, essentieel voor verschillende industrieën.

Jaren van vakkundige luchtgasscheiding hebben geleid tot producten van topkwaliteit, vertrouwd door zowel klanten als beleggers. De groei van Air Liquide is grotendeels te danken aan haar sterke positie in de waterstofmarkt, waardoor het een favoriet aandeel is bij Franse beleggers.

Met een bewezen track record van solide financiële prestaties, heeft het aandeel Air Liquide zich onderscheiden als een stabiele en potentieel winstgevende investering op de financiële markten.

Kerncijfers

Air Liquide heeft in de loop van de jaren indrukwekkende financiële resultaten behaald. Bekijk hier de kerncijfers.

JaarOmzet (in miljarden euro’s)Nettowinst (in miljoenen euro’s)Dividend per aandeel (in euro’s)
202020,52,42,75
201921,92,22,70
201821,02,12,65
201720,32,02,60

Let op: Aandeelhouders die hun aandelen minimaal twee jaar vasthouden, hebben recht op 10% extra dividend. Deze aantrekkelijke incentive heeft bijgedragen aan de sterke prestaties van het aandeel op de lange termijn.

Naast deze sterke financiële cijfers is Air Liquide ook een belangrijke speler op het gebied van waterstof, een sector die naar verwachting zal blijven groeien. Dit maakt het aandeel Air Liquide een aantrekkelijke keuze voor beleggers die op zoek zijn naar duurzame groei.

Waarom kopen of verkopen op beurs?

Ik koop of verkoop op de beurs omdat dit een ideale manier is om mijn geld te laten groeien. Door te beleggen in aandelen, zoals die van Air Liquide, kan ik profiteren van de stijgende waarde van het bedrijf en zo rendement behalen.

Bovendien biedt de beurs veel mogelijkheden om mijn beleggingen te diversifiëren en mijn risico’s te spreiden. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op de financiële markten en zorgvuldig te analyseren voordat ik koop of verkoop.

Als ik geduldig ben en mijn beleggingen op de lange termijn houd, kan ik ook profiteren van dividenduitkeringen, zoals bij Air Liquide waar aandeelhouders die hun aandelen minimaal twee jaar vasthouden recht hebben op extra dividend.

Hoe in Air Liquide te beleggen?

– Aandelen kopen op de beurs is eenvoudig, je kunt dit doen via een online broker of bank.

– Je kunt aandelen verkopen op de beurs wanneer je winst wilt nemen of je investering wilt beëindigen.

– Air Liquide keert dividend uit aan aandeelhouders, wat een extra bron van inkomsten kan zijn.

– Het is belangrijk om de prestaties van Air Liquide in de gaten te houden om te zien hoe je investering evolueert.

Hoe aandelen kopen op de beurs?

Het kopen van aandelen op de beurs is eenvoudig en kan in slechts een paar stappen worden gedaan:

 1. Onderzoek: Doe grondig onderzoek naar het bedrijf waarvan u aandelen wilt kopen, zoals Air Liquide. Kijk naar hun financiële prestaties, marktpositie en toekomstperspectieven.
 2. Open een effectenrekening: Open een effectenrekening bij een betrouwbare online broker, zoals LYNX. Vul het benodigde papierwerk in en maak een account aan.
 3. Geld storten: Stort geld op uw effectenrekening om te gebruiken voor de aankoop van aandelen.
 4. Plaats een order: Nadat u uw effectenrekening heeft gefinancierd, kunt u een order plaatsen om aandelen van Air Liquide te kopen. Geef het aantal gewenste aandelen op en de prijs waartegen u ze wilt kopen.
 5. Controleer de order: Controleer uw order voordat u deze definitief plaatst. Zorg ervoor dat alle details correct zijn en ga dan verder met het plaatsen van de order.
 6. Bevestiging: Zodra uw order is geplaatst, ontvangt u een bevestiging van uw broker dat de transactie is voltooid.
 7. Bewaar uw aandelen: Nadat u succesvol aandelen hebt gekocht, worden deze toegevoegd aan uw effectenrekening. Houd ze daar vast of beslis wanneer u ze wilt verkopen.

Hoe aandelen verkopen op de beurs?

Om aandelen van Air Liquide te verkopen op de beurs, volg ik de onderstaande stappen:

 1. Inloggen op mijn handelsaccount bij LYNX.
 2. De huidige marktprijs van het aandeel Air Liquide controleren.
 3. Het gewenste aantal aandelen selecteren dat ik wil verkopen.
 4. Het verkooporderformulier invullen met de juiste informatie, zoals het aantal aandelen en het verkooplimiet.
 5. Het verkooporder indienen en wachten tot mijn order is uitgevoerd.
 6. De bevestiging van de verkooptransactie controleren om te bevestigen dat mijn aandelen zijn verkocht.

Dividend

Als je investeert in aandelen van Air Liquide, kun je profiteren van het dividend. Aandeelhouders die hun aandelen minimaal twee jaar vasthouden, hebben recht op 10% extra dividend.

Dit betekent dat je beloond wordt voor het houden van je aandelen op de lange termijn. Het dividend kan een extra bron van inkomsten zijn en een goede manier om je rendement te verhogen.

Houd er rekening mee dat het dividend kan variëren en afhangt van de winstgevendheid van het bedrijf. Dus als je geïnteresseerd bent in een stabiele cashflow, is het dividend van Air Liquide zeker iets om in de gaten te houden.

Prestaties

Het aandeel Air Liquide heeft consistent goede prestaties laten zien op de financiële markten, waardoor het een populaire keuze is onder beleggers. Het is zelden teleurstellend gebleken en heeft op de lange termijn betere resultaten behaald.

Het biedt nuttige informatie voor koersanalyses en wordt nauwlettend gevolgd door analisten. Met deze sterke prestaties is Air Liquide een aantrekkelijke optie voor beleggers die op zoek zijn naar stabiele rendementen.

Uitkering dividend

Als aandeelhouder van Air Liquide kunnen beleggers profiteren van de uitkering van dividend. Houders van de aandelen voor minimaal twee jaar hebben zelfs recht op een extra dividend van 10%.

Dit betekent dat beleggers niet alleen kunnen profiteren van de waardegroei van hun aandelen, maar ook regelmatig een extra financiële beloning kunnen ontvangen in de vorm van dividenduitkeringen.

Het uitkeren van dividend is een belangrijke manier waarop Air Liquide waarde teruggeeft aan zijn aandeelhouders en kan een aantrekkelijke factor zijn voor beleggers die op zoek zijn naar rendement op hun investering.

Analyse van de Air Liquide koers

In deze sectie zullen we een analyse maken van de Air Liquide koers met verschillende scenarios, namelijk een bullish scenario, range scenario en bearish scenario.

Bullish scenario

In het bullish scenario voor Air Liquide kunnen beleggers optimistisch zijn over de toekomstige prestaties van het aandeel. Het aandeel Air Liquide is al lange tijd populair onder Franse beleggers en heeft zelden teleurgesteld op de financiële markten.

Bovendien heeft het aandeel op de lange termijn betere resultaten behaald. Analisten zoals Morgan Stanley en Sanford C. Bernstein & Co geven positieve adviezen en koersdoelen voor het aandeel Air Liquide, wat het vertrouwen in de bullish vooruitzichten versterkt.

Beleggers kunnen de aandelenkoers van Air Liquide volgen en direct beginnen met beleggen in dit veelbelovende aandeel.

Range scenario

In het range scenario bekijken we de mogelijke bewegingen en koersontwikkelingen van het aandeel Air Liquide binnen een bepaalde range. Dit betekent dat de koers van het aandeel zich tussen twee vastgestelde punten zal bevinden, zonder duidelijke richting te hebben.

Beleggers kunnen in dit scenario profiteren van prijsschommelingen binnen deze range door aandelen te kopen wanneer de koers laag is en te verkopen wanneer de koers hoog is. Het is belangrijk om de marktomstandigheden en het sentiment goed in de gaten te houden om te bepalen wanneer het beste moment is om transacties uit te voeren.

Dit scenario kan zowel kansen als risico’s met zich meebrengen, maar met de juiste timing en strategie kunnen beleggers winst maken binnen deze range.

Bearish scenario

Als we kijken naar het bearish scenario voor het aandeel Air Liquide, zijn er enkele risico’s waar beleggers rekening mee moeten houden. Ten eerste kan de aandelenmarkt volatiel zijn en is het mogelijk dat de koers van Air Liquide daalt.

Daarnaast kunnen economische neergangen en ongunstige marktomstandigheden de prestaties van het bedrijf beïnvloeden. Bovendien kunnen eventuele tegenvallende resultaten, concurrentie van andere bedrijven en veranderingen in regelgeving een negatieve invloed hebben op de waarde van de aandelen.

Het is belangrijk om deze risico’s zorgvuldig te overwegen voordat u besluit te beleggen in Air Liquide.

Conclusie

Al met al is Air Liquide een aantrekkelijke keuze voor beleggers vanwege zijn solide prestaties op de beurs en het potentieel voor dividenduitkeringen. Lees verder om meer te weten te komen over waarom beleggen in Air Liquide bij Admirals een verstandige beslissing kan zijn en welke kosten hiermee gepaard gaan.

Waarom in Air Liquide beleggen bij Admirals?

Bij Admirals beleggen in Air Liquide is een slimme keuze vanwege de goede resultaten die het aandeel heeft behaald op de financiële markten. Het is een populair aandeel onder Franse beleggers en heeft zelden teleurgesteld.

Daarnaast biedt Air Liquide waardevolle informatie voor koersanalyses, zodat beleggers goed geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Bovendien kunnen aandeelhouders die hun aandelen minimaal twee jaar vasthouden rekenen op een extra 10% dividend.

Dit maakt beleggen in Air Liquide bij Admirals een aantrekkelijke optie voor beleggers die op zoek zijn naar stabiele en winstgevende investeringen.

Kosten

Ik ben altijd op zoek naar de beste investeringsopties, en Air Liquide is zeker een aandeel dat mijn aandacht heeft getrokken. Wat betreft de kosten, is het belangrijk om te weten dat er transactiekosten verbonden kunnen zijn aan het kopen en verkopen van aandelen van Air Liquide.

Deze kosten verschillen per makelaar, dus het is essentieel om de tarieven van verschillende brokers te vergelijken voordat je besluit te beleggen. Het is ook goed om te weten dat sommige brokers geen transactiekosten in rekening brengen voor bepaalde handelingen, zoals het kopen of verkopen van aandelen.

Dit kan een belangrijke factor zijn bij het bepalen van de totale kosten voor je investering. Houd er wel rekening mee dat er andere kosten kunnen zijn, zoals bewaarloon of eventuele extra diensten die je makelaar aanbiedt.

Meer over beleggen

Voor de technologie-liefhebbers onder ons, duik dieper in onze blogs over “spacex aandelen” en “aandelen virgin galactic“. Voor degenen die van lekker eten houden, hebben we interessante stukken over “thuisbezorgd aandelen” en “jumbo aandelen“. Misschien heb je zelfs een passie voor duurzaamheid? Dan zijn onze artikelen over “aandelen fastned” en “aandelen totalenergies” zeker de moeite waard.

Heb je interesse in de bouw- en infrastructuursector? Dan kun je niet om onze blogs over “aandelen eiffage” en “aandelen arcadis” heen. Voor de chemische industrie hebben we een aparte sectie die artikelen over “aandelen chemours” en “aandelen air liquide” bevat.

Als telecom je interesse heeft, dan moet je onze stukken over “nokia aandelen” zeker niet missen. En wie houdt er niet van een goede burger of een gezonde salade? Duik in onze bijdragen over “aandelen mcdonalds” en “beyond meat aandelen“.

Onze sectie over “wienerberger aandelen” en “aandelen besi” zal degenen aanspreken die gefascineerd zijn door bouwmaterialen en halfgeleiders. Ten slotte, als defensie en beveiliging je aanspreken, bekijk dan onze artikelen over “thales aandelen“.

Kortom, of je nu nieuwsgierig bent naar “aandelen ahold delhaize“, “volvo aandelen“, “petroleum aandelen” of “leydenjar aandelen“, er is hier altijd iets dat je aandacht zal trekken.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn Air Liquide aandelen?

Air Liquide aandelen vertegenwoordigen het eigendom in Air Liquide, een industriele gassenleverancier en een leidend luchtgasbedrijf in de wereldwijde gassenmarkt.

2. Hoe presteren Air Liquide aandelen op de AEX?

De prestaties van Air Liquide aandelen kunnen worden geëvalueerd door het koersverloop te volgen en technische analyse technieken toe te passen op de AEX.

3. Kunnen beursadviezen helpen bij het kiezen van Air Liquide aandelen voor mijn aandelenportefeuille?

Ja, beursadviezen kunnen nuttige richtlijnen bieden bij het bepalen of Air Liquide aandelen een goede toevoeging aan uw aandelenportefeuille zouden zijn.

4. Wat betekent ‘winst per aandeel’ in relatie tot Air Liquide aandelen?

“Winst per aandeel” is een maatstaf voor de winstgevendheid van Air Liquide. Het is het deel van de winst van het bedrijf dat wordt toegekend aan elk uitstaand aandeel van de gewone aandelen.

5. Wat is de rol van Air Liquide in gasproductie en luchtscheiding?

Als belangrijke speler in de gasproductie, produceert Air Liquide industriele gassen door processen zoals luchtscheiding, en levert deze aan diverse sectoren.

» Referenties

1. Beal, D., Goyen, M., & Phillips, P. J. (2005). Why do we invest ethically? The Journal of Investing, 14(3), 66-77.
https://research.usq.edu.au/item/9x7z6/why-do-we-invest-ethically

2. Hao, Q., Dong, D., & Wu, K. (Date unknown). Online investment forum and the market response around earnings announcement in the Chinese stock markets. International Journal of Accounting & Information Management.
https://www.emerald.com/insight/content/doi/10.1108/IJAIM-11-2018-0128/full/html

3. Chan, L. K. C., & Lakonishok, J. (2004). Value and Growth Investing: Review and Update. Financial Analysts Journal, 60(1), 71-86. Published online: 02 Jan 2019.
https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.2469/faj.v60.n1.2593

» Referenties

Conclusie beste beleggingsplatform 2024

 • Beste beleggingsplatform – DEGIRO
 • Beste platform voor aandelen en crypto – eToro
 • Beste platform voor zelf beleggen – DEGIRO
 • Beste platform voor laten beleggen in aandelen – SAXO Bank
Picture of Team Aandeelbeleggen.nl

Team Aandeelbeleggen.nl

Wij vormen het enthousiaste team achter AandeelBeleggen.nl, met een gedeelde toewijding om betrouwbare informatie over aandelenbeleggingen te delen. Met een diepgaande interesse in financiën en beleggen, streven we ernaar om onze bezoekers te voorzien van waardevolle inzichten. Ontdek hoe wij je kunnen bijstaan bij het verwezenlijken van je financiële doelen en investeringsambities.Lees meer over ons >

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *