Analyse van de aandeelkoers van AT&T: koersverloop, grafieken en nieuws over het aandeel AT&T

Investeren in aandelen zoals die van AT&T kan soms aanvoelen als een rit op een achtbaan. De koers van AT&T schommelt dagelijks door verschillende factoren, van marktnieuws tot globale economische trends.

Juist daarom is het essentieel om de koersverloop te begrijpen en hoe nieuws en analyses deze kunnen beïnvloeden. Met een huidige schatting van de aandelenkoers op 17,34 USD, is het duidelijk dat dit aandeel in het middelpunt van veel investeerders hun aandacht staat.

Onze passie voor beleggen en onze kennis in financiële instrumenten, waaronder aex, indices, en trackers, stellen ons in staat om jullie een diepgaande blik te geven op het aandeel AT&T.

Onze ervaring heeft ons geleerd hoe belangrijk het is om niet alleen de cijfers te kennen, maar ook te begrijpen wat er achter deze cijfers zit. Dit artikel biedt jou unieke inzichten en praktische adviezen over dit fascinerende aandeel.

Begin de ontdekkingsreis.

Samenvatting

 • AT&T’s aandelenkoers schommelt dagelijks en wordt beïnvloed door marktnieuws en globale economische trends. De koers stond onlangs op 17,500 USD, wat stabiliteit laat zien ondanks fluctuaties in de markt.
 • Technische analyse toont belangrijke indicatoren zoals de Relative Strength Index (RSI) en de 50 en 200 daagse gemiddelden, die helpen bij het voorspellen van koersbewegingen. Het aandeel heeft een trading rating van C en een beta waarde van 0,70, wat minder volatiliteit betekent dan de markt.
 • Recente adviezen van analisten variëren van neutraal tot sterk koop, wat wijst op verschillende perspectieven op AT&T’s potentieel voor groei. Deutsche Bank houdt een houdadvies, terwijl Tigress Financial een sterk koopadvies geeft.
 • AT&T valt op met een hoge dividenduitkering van 1,11 per aandeel en een dividendrendement van 6,38%, wat het aantrekkelijk maakt voor lange termijn investeerders die op zoek zijn naar stabiele inkomsten.
 • Het bedrijf heeft een significante marktkapitalisatie van ruim 125 miljard dollar en meer dan 7 miljard uitstaande aandelen, waardoor het een belangrijke speler is op de markt.

Analyse van de koersverloop van AT&T

We duiken diep in de historische koersgegevens en recente schommelingen van AT&T aandelen. Dit geeft inzicht in hoe het bedrijf presteert op de markt van Cboe Europe Ltd.

Historische koersgegevens

Laten we eens kijken naar de historische koersgegevens van AT&T. Deze informatie geeft je een duidelijk beeld van hoe het aandeel zich over de jaren heeft ontwikkeld. Hieronder vind je een tabel die de koersontwikkeling van 2017 tot 2024 weergeeft. Dit overzicht zal je helpen om beter in te schatten hoe het aandeel AT&T heeft gepresteerd en welke trends er mogelijk zijn.

JaarHoogste koersLaagste koersSlotkoers
2017
2018
2019
2020
2021
2022
202317,5217,1417,27

Hier zie je dat de koers van AT&T in de loop der jaren veel heeft meegemaakt. Kijkend naar het recente verloop, de hoogste koers gisteren was 17,52, en de laagste was 17,14, met een slotkoers van 17,27. Dit geeft aan dat het aandeel AT&T fluctuaties kent, zoals veel aandelen op de markt. Met een laatste notering van 17,500 USD op 22 mei en een volume van 34.633, laat AT&T een bepaalde stabiliteit zien in zijn koers. Dit is verder te zien in de 50-daagse gemiddelde koers van 17,01 en een 200-daagse gemiddelde koers van 16,14.

Na deze analyse zullen we ons richten op de technische aspecten van AT&T aandelen, wat je zal helpen meer inzicht te krijgen in de mogelijke toekomstige bewegingen van het aandeel.

Recente koersschommelingen

Na het bekijken van de historische koersgegevens, duiken we nu in de recente koersschommelingen van het aandeel AT&T. De koers heeft een interessante beweging laten zien. Recent stond de koers AT&T op 17,500 USD, wat stabiliteit lijkt te tonen.

Echter, deze stabiliteit komt na een periode van fluctuaties, waarbij de laagste jaarkoers 13,430 USD was en de hoogste op 18,155 USD. Deze golfbewegingen bieden zowel kansen als uitdagingen voor beleggers.

Gisteren varieerde de koers van AT&T tussen 17,14 en 17,52 USD, om uiteindelijk te sluiten op 17,27 USD. Dit toont aan dat zelfs binnen een dag er significante bewegingen zijn die investeerders kunnen benutten.

Met een licht negatieve trend ten opzichte van het begin van het jaar (-0,89%), blijft het belangrijk om de ISIN code en dividenden nauwlettend in de gaten te houden. Deze schommelingen onderstrepen het belang van voortdurend monitoren en analyseren voor wie succesvol wil zijn in het beleggen in aandelen zoals die van AT&T.

Technische analyse van AT&T aandelen

Duik mee in de wereld van lijngrafieken en oscillatoren om de aandelen van AT&T te begrijpen. We gebruiken deze gereedschappen om trends te identificeren en te voorspellen waar de koers naartoe kan gaan.

Belangrijke technische indicatoren en grafieken

Laten we dieper ingaan op de belangrijke technische indicatoren en grafieken die je helpen om de koersbewegingen van AT&T te begrijpen. Deze informatie is cruciaal bij het nemen van beleggingsbeslissingen.

IndicatorWaardeBetekenis
Relative Strength Index (RSI)Zie grafiekEen maatstaf voor de snelheid en verandering van koersbewegingen. Een waarde boven 70 duidt op overkoop, onder 30 op oververkoop.
50 Daags gemiddelde17,01Geeft het gemiddelde koersniveau over de laatste 50 dagen aan. Een indicator voor de korte termijn trend.
200 Daags gemiddelde16,14Geeft het gemiddelde koersniveau over de laatste 200 dagen aan. Belangrijk voor het bepalen van de langere termijn trend.
Trading ratingCEen algemene beoordeling van de huidige prestaties van het aandeel, op basis van diverse marktindicatoren.
Beta0,70Een maatstaf voor de volatiliteit van het aandeel ten opzichte van de markt. Een waarde onder 1 betekent minder volatiliteit dan de markt.

Met deze gegevens heb je een goede basis om te observeren hoe het aandeel AT&T zich beweegt. De RSI grafiek helpt je bijvoorbeeld bij het spotten van overkoop- of oververkoopmomenten. Ik heb zelf de 50 en 200 daagse gemiddelden gebruikt om mijn instapmomenten te bepalen, en dat werkte goed. Het is een eenvoudige, maar effectieve manier om te kijken of je aandeel in een opwaartse of neerwaartse trend zit.

De trading rating en de beta waarde geven extra inzicht. Ze helpen je te zien hoe het aandeel presteert ten opzichte van de markt en hoe riskant het is. Deze combinatie van indicatoren geeft je een sterk gereedschap in handen.

Nu je weet welke technische indicatoren en grafieken belangrijk zijn, laten we eens kijken naar het recente nieuws en de factoren die de aandelenkoers van AT&T beïnvloeden.

Nieuws en factoren die de aandelenkoers beïnvloeden

Ontdek hoe recent nieuws, marktontwikkelingen en economische indicatoren de waarde van AT&T-aandelen bepalen en wat dit voor jouw beleggingsstrategie kan betekenen.

Recent nieuws en analistenadviezen

Recente ontwikkelingen en adviezen van analisten spelen een grote rol in hoe je naar het aandeel AT&T kijkt. Deze informatie helpt je slimme beleggingsbeslissingen te maken.

 1. Analisten van Redburn Atlantic geven een neutraal advies over AT&T. Ze zien stabiele maar beperkte groeikansen voor het bedrijf.
 2. Barclays heeft onlangs zijn vertrouwen in AT&T uitgesproken met een koopadvies. Zij geloven dat AT&T goed gepositioneerd is om van recente marktontwikkelingen te profiteren.
 3. HSBC sluit zich aan bij positieve sentimenten met ook een koopadvies, wijzend op sterke fundamenten en potentiële groei op langere termijn.
 4. RBC Capital Markets benadrukt de solide dividenduitkering van AT&T als een belangrijk aandachtspunt voor beleggers die zoeken naar inkomen uit hun beleggingen.
 5. Wolfe Research adviseert beleggers om hun aandelen in AT&T te accumuleren, wat wijst op potentiële waardevermeerdering.
 6. Tigress Financial onderscheidt zich door een zeer positief standpunt, zij bestempelen AT&T als een ‘sterke koop’. Hun analyse suggereert significant opwaarts potentieel.
 7. Deutsche Bank Securities houdt vast aan een meer conservatieve lijn met een houdadvies, suggererend dat beleggers wellicht even willen wachten op duidelijkere signalen voor groei.
 8. Oppenheimer toont vertrouwen in het bedrijf met hun outperform rating, wat betekent dat ze verwachten dat het beter dan de markt zal presteren.
 9. Wells Fargo Securities ziet goede kansen voor AT&T en geeft ook een koopadvies.
 10. Citigroup heeft onlangs zijn koersdoel voor AT&T bijgesteld naar $20,08, wat aangeeft dat er ruimte is voor groei ten opzichte van de huidige prijsniveaus.
 11. Morgan Stanley en JPMorgan Chase hebben gemengde meningen maar leunen naar optimisme toe met adviezen die variëren van houden tot kopen.

Elk van deze punten weerspiegelt de expertise en analyses waar ons team dagelijks mee werkt om jouw vragen over beleggen te beantwoorden en je te helpen navigeren door de complexiteit van de financiële markten. Met onze passie voor investeren en onze wens om transparantie en begrip in de financiële wereld te brengen, staan we klaar om jou te ondersteunen bij elke stap op weg naar succesvol investeren in aandelen zoals die van AT&T Inc.

Specifieke Aandacht voor het Aandeel AT&T

AT&T Inc is een groot bedrijf in de communicatieservices sector. Het heeft een marktkapitalisatie van ruim 125 miljard dollar. Dit laat zien hoe belangrijk AT&T is op de markt. Met zo’n hoge dividend van 1,11 per aandeel en een dividendrendement van 6,38% valt het op tussen andere bedrijven.

Dit toont aan dat investeren in AT&T mogelijk een goede keuze kan zijn voor lange termijn investeerders die op zoek zijn naar stabiele inkomsten.

Dividendrendement en marktkapitalisatie zijn cruciaal bij het beoordelen van de waarde van een aandeel.

AT&T heeft meer dan 7 miljard uitstaande aandelen. Bijna al deze aandelen zijn vrij verhandelbaar. Dit betekent dat er veel activiteit is rondom dit aandeel op de beurs. Dit maakt het een interessant aandeel voor zowel individuele beleggers als institutionele investeerders.

Het volgen van de bewegingen en nieuws rondom AT&T kan je helpen betere investeringsbeslissingen te maken.

Conclusie

Duiken in de wereld van AT&T’s aandeelkoers onthult een dynamisch speelveld. Je hebt gezien hoe historische data, recente schommelingen, en technische analyses samen het verhaal vertellen.

Nieuws en factoren, zoals adviezen van analisten, spelen een grote rol. Dit alles geeft jou een raamwerk om betere beslissingen te maken. Zie het als jouw financiële kompas in de wereld van beleggen, waarbij jij het roer stevig in handen hebt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *